-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pavasaris Dusios ežerą pavertė šėlstančia jūra

Pabandykite atspėti: jūra tai ar ežeras? Nežinodami greičiausiai pasakytumėte, kad jūra. Tačiau iš tiesų audringą Baltiją primenantis vaizdas įamžintas Dzūkijoje, Lazdijų rajone esančiame Dusios ežere.
Dzūkų jūra linksminasi
Dzūkų jūra linksminasi / Metelių regioninio parko direkcijos nuotr.

Dzūkų jūra šėlsta – taip vaizdeliu, kuriame matyti banguojantis Dusios ežeras, savo „Facebook“ paskyroje pasidalino Metelių regioninio parko direkcijos darbuotojai.

VIDEO: Dusios ežeras šėlsta

Iš tiesų vaizdelyje matomas ežeras labiau primena banguojančią Baltijos jūrą, o ne ramybe dvelkiantį ežerą. 

Pavasarį jaučia ne tik šiemet neįprastai nerami Dusia, bet ir kitos Metelių regioninio parko vietos. Naujas sezonas čia pasitinkamas labai džiaugsmingai, kadangi lankytojams šiemet paruošta daug naujienų.

Visi atvykusieji galės užlipti ir pasižvalgyti ant 15 metrų aukščio apžvalgos bokšto, kuris stūkso tarp Metelio ir Dusios ežerų, pietinėje Metelių kaimo dalyje prie kelio Seirijai – Simnas. Bokštas atidarytas vasario pabaigoje.

Metelių regioninio parko direkcijos nuotr./Apžvalgos bokštas Metelių regioniniame parke
Metelių regioninio parko direkcijos nuotr./Apžvalgos bokštas

Pasak Metelių regioninio parko direkcijos vyriausiojo specialisto (reindžerio) Artūro Pečkio, nuo bokšto atsiveria vaizdas į Metelių kraštovaizdžio draustinį, Metelių kaimą, Metelio ežero platybes, Papėčių piliakalnį ir paukščiams svarbią šlapią Kemsinės pievą. Taip pat matomas nedidelis Dusios ežero plotas.

Tačiau užlipus ant bokšto galima ne tik paganyti akis į tolius, bet ir išgirsti „vietos gyventojų“ balsus – iš Kemsinės pievos atsklindančius pempių, gervių, pilkųjų žąsų, perkūno oželių, didžiojo baublio skleidžiamus garsus.

Tuo metu rudenį netoli bokšto esančioje Metelio ežero įlankėlėje bus galima stebėti 200 gulbių nebylių – baigiantis vasarai tiek jų paprastai būna. 

Metelių regioninio parko direkcijos nuotr./Dusios ežeras
Metelių regioninio parko direkcijos nuotr./Dusios ežeras

Iki vasaros Metelių regioniniame parke bus baigti rengti nauji informaciniai stendai, rodyklės ir keletas pavėsinių prie dviračių maršrutų aplink Dusios ir Metelio ežerus.

Kol kas lankytojų centras dirba tik darbo dienomis, tačiau nuo gegužės veiks ir šeštadieniais.

Gegužę rekomenduojame aplankyti Papėčių piliakalnį, kurio šlaitai pasidabins baltais lieknųjų plukių žiedais, patarė pašnekovas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius