Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Misija – nepavargti atostogaujant Palangoje: kokį paplūdimį rinktis?

Šią savaitę Palangos paplūdimyje ankšta – su saule flirtuojančių poilsiautojų tiek daug, kad, regis, ne tik prigulti, bet ir kojos pastatyti nėra kur. Ką jau kalbėti apie ramų poilsį prie jūros ar meditaciją kopose – žmonių klegesys nustelbia ir ausinėse grojančią muziką, akimirksniu išveja ką tik perskaitytą mintį iš romanu bandančio pasimėgauti žmogaus galvos. Tad kurgi rasti šiek tiek ramybės, atostogaujant Palangoje?
Palangos paplūdimys
Misija – nepavargti atostogaujant Palangoje: kokį paplūdimį rinktis? / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Palangą atostogoms renkasi net tie, kurie ją keikia dėl triukšmo, kičo ir kainų. Mat čia yra ką veikti – įvairių sūpynių, karstynių, batutų ir kitų pramogų vaikams, įvairių restoranų suaugusiesiems, šiokių tokių parodų, koncertų, galų gale – ir nemažai pažįstamų veidų.

Žmonių šiomis dienomis, kai debesis pagaliau pakeitė saulė, Palangoje itin daug. Ir ne tik J.Basanavičiaus gatvė, regis, trūkinėja per siūles. Ankštas pasidarė ir paplūdimys. Kiek vėsesniu oru eidamas per kopas nujauti jūrą išgirdęs bangų ošimą, o dabar paplūdimį žinai esant šalia dėl nepertraukiamo žmonių klegesio. Daugiausia girdėti lietuvių, tačiau yra čia ir latvių, rusų, mažiausiai keli suomiai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./VL20160727pr43747
Luko Balandžio / 15min nuotr./Palangos paplūdimys

Kopose vietos kiek daugiau, tačiau paplūdimys visai tirštas, ir net pajūriu ramiai nepasivaikščiosi, mat jis pavirtęs tikra šlapių smėlio pilių karalyste. Kitaip tariant, vietos pasitiesti rankšluosčiui maža, maža ir ramybės. Todėl Palangoje viešintys poilsiautojai kartais renkasi kiek atokesnius paplūdimius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Smėlio pilys
Luko Balandžio / 15min nuotr./Smėlio pilys

Vienas variantų – Monciškės. Jos nuo Palangos – maždaug už dešimt kilometrų, taigi kelyje ilgai nesugaišite. Žinoma, dyko paplūdimio čia nerasite. Mat Lietuvos pajūrio ruožas yra itin trumpas (apie 90 km), palyginti su kaimynėmis Lenkija ar Latvija, todėl geru oru nusėsti kone visi pajūrio laisvi lopinėliai. Tačiau Monciškėse tikrai erdvu – stumdytis nei ant smėlio, nei vandenyje dėl vietos nereikės, tylos ir ramybės pakankamai ir pasnausti kopose, ir knygą paskaityti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Monciškės
Luko Balandžio / 15min nuotr./Monciškės

Tiesa, vietiniai juokauja, kad žymiojo Palangos gelbėtojo Jono Pirožniko žiūronas ir čia „užmato“, todėl išdarinėti, ką panorėję, negalėsite. Yra Monciškėse ir gelbėtojų bokštas, ir šunys čia nelaukiami, alkoholis netoleruojamas.

Bet nėra ten tokių kaip Palangoje didžiulių užeigų ant jūros kranto su trankia muzika ir biotualetais po eurą, nesiblaško ir čeburekų pardavėjai. O be to, Monciškėse yra pigiau nei Palangoje. Vietinių užeigų, tiesa, nedaug, bet dienos pietų ir gaiviųjų gėrimų kainos čia pastebimai mažesnės nei Palangoje.

Pigiau ir Šventojoje, kuri yra visai prie pat. Tiesa, žmonių paplūdimiuose – jau daugiau nei Monciškėse, todėl tylos ir ramybės paieškos čia gali būti bevaisės. Šventoji, kaip ir Palanga, šią savaitę atsigavo – į kurortą sugužėjo žmonių, prisipildė restoranai, suklegėjo pajūrys.

Todėl, jeigu norite ramaus poilsio pajūryje, apsimoka kirsti Lietuvos sieną, tarkime, važiuoti į Papę. Iki ten nuo Palangos – vos kelios dešimtys kilometrų, o paplūdimiai skiriasi kaip diena ir naktis. Latvijoje paplūdimiai yra labai ilgi, todėl žmonės nesiglaudžia vienoje vietoje, o plačiai pabirę. Taigi ne tik spūsčių čia nėra, bet ir vienišas kartais gali pasijusti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Latvijos pajūrys
Luko Balandžio / 15min nuotr./Latvijos pajūrys

Ypač Latvija džiugina tuos, kurie atostogauti keliauja su šunimis. Mat ten, priešingai nei Lietuvoje, niekas skandalo, pamatęs šunį prie jūros, nesukels. Todėl Papės pajūrio smėliu nevaržomi laksto šunys, o Lietuvoje šeimininkų jiems tenka laukti namuose, o kartais – tvankiuose automobiliuose.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Latvijos pajūrys
Luko Balandžio / 15min nuotr./Latvijos pajūryje

Jeigu Papė jums, atostogaujantiems Palangoje, atrodo per toli, galima tiek toli ir nevažiuoti. Užtenka kirsti Lietuvos ir Latvijos sieną (apie 20 km nuo Palangos), ir išsyk rasite nusukimų prie jūros, pavyzdžiui, į Latvijos Nidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius