Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prabangaus kurorto įvaizdis: Kuršių nerijos tualete vietoj popieriaus – laikraščiai

Vietoje tualetinio popieriaus – laikraštis. Tokį vaizdą išvydo Neringoje viešėjęs 15min skaitytojas, kuriam ši situacija pasirodė juokingai graudi. Esą kurortas, į kurį įvažiavimas sezono metu padidintas nuo 10 iki 20 eurų, higieniniams reikmenims teišgali pasiūlyti laikraštinio popieriaus.
Laikraščio popierius biotualete.
Laikraščio popierius biotualete. / V.Dirgėlos nuotr.

„Užėjus į Kuršių nerijoje esančius viešuosius tualetus radau šypseną keliantį vaizdą. Tai vietoje tualetinio popieriaus padėtą laikraščių krūvelę. Tai primena mano močiutės tualetą prieš 15 metų, bet šiandien ir ji sugeba iš varganos pensijos nusipirkti normalaus popieriaus.

O mūsų prabangus kurortas, į kurį įvažiuojant reikia sumokėti nuo 10 iki 20 eurų, kurie turi būti naudojami infrastruktūrai gerinti, nesugeba padėti tokių dalykų. Kraupu, sakyčiau, ir įvaizdį turistams sudaro tikrai ne kokį“, – rašo skaitytojas Vytas.

V.Dirgėlos nuotr./Bioltualetai Neringoje
V.Dirgėlos nuotr./Biotualetai Neringoje

„Kažkas papokštavo“, – taip mano Neringos savivaldybės atstovai.

Pasak bendrovės „Neringos komunalininkas“ Sanitarinio valymo tarnybos atstovės Nijolės Navikienės, jų darbuotojai laikraščių higieninėms reikmėms tikrai nepalieka.

„Pagal koncesijos sutartį šiaip jau mums nėra numatyta palikti popieriaus, tačiau mes jo paliekame švenčių, renginių metu. Kažkada bandėme jo dėti, bet ryte padedi, po pietų nebėra. Be to, jei tualetas kažkur laukuose, žiemą tas popierius sudrėksta ir tampa nebenaudojamas, – sakė N.Navikienė. – Žiemos sezono metu mes biotualetus pravažiuojame, plauname ir tuštiname kartą per savaitę. Per savaitę laiko ten nežinia kas gali būti. Štai prasidėjus sezonui, nuo gegužės, lankysimės dukart per savaitę“.

Pasak moters, štai savaitgalį vyko Žiobrinių šventė, tualetai buvo sutvarkyti, palikta popieriaus, tačiau kiek ilgai jo užteko, nežinia.

Neringoje iš viso yra 35 biotualetai ir devyni konteineriniai tualetai.

V.Dirgėlos nuotr./Bioltualetai Neringoje
V.Dirgėlos nuotr./Biotualetai Neringoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius