-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzų turistams bus siūlomos savaitgalio kelionės į Lietuvą

Siekiant auginti turistų iš Prancūzijos srautus, Valstybinis turizmo departamentas gegužės 26-ąją Lietuvos ambasadoje Paryžiuje organizuoja Lietuvos turizmo galimybių pristatymo renginį, kuriame tikimasi sulaukti daugiau nei 30 mūsų šalimi susidomėjusių Prancūzijos turizmo verslo atstovų ir žurnalistų.
„Gintaro kelio“ programos daiktai
„Gintaro kelio“ programos daiktai / tourism.lt

Pasak VTD direktorės Jurgitos Kazlauskienės, pernai Lietuvos apgyvendinimo įstaigos nakvynę suteikė daugiau nei 26 tūkst. Prancūzijos turistų, t.y. 6,6 proc. daugiau nei 2013 m. Tačiau didesniam prancūzų susidomėjimui Lietuva vis dar trūksta informacijos apie mūsų šalies turizmo sektorių, ypač jo teikiamų paslaugų kokybę bei įvairovę.

Valstybinio turizmo departamento nuotr./Jurgita Kazlauskienė
Valstybinio turizmo departamento nuotr./
Jurgita Kazlauskienė

„Visoje Europoje, o ypač Prancūzijoje, itin populiarios trumpos savaitgalio kelionės į kitų žemyno šalių sostines ar kurortus. Norime atkreipti ir paryžiečių, ir prancūzų dėmesį į tai, kad Lietuva yra puiki tokių išvykų kryptis.

Mūsų šalyje veiklos savaitgaliui randa tiek miesto kultūros mėgėjai, tiek norintys po darbų pailsėti ramioje gamtos aplinkoje.

Birželio mėnesį VTD kvietimu Lietuvoje svečiuosis 3 Prancūzijos žurnalistai iš internetinio kelionių žurnalo voyagerpratique.com ir kelionių žurnalo „Telerama”, kuris platinamas kartu su didžiausiu Prancūzijos dienraščiu „Le Monde”.

Visoje Europoje, o ypač Prancūzijoje, populiarios trumpos savaitgalio kelionės į kitų žemyno šalių sostines ar kurortus. Lietuva yra puiki tokių išvykų kryptis.

Šie žurnalistai išreiškė didžiulį susidomėjimą Vilniaus kultūriniais renginiais bei gintaro pritaikymu turizmui pajūrio regione. Tikimės, kad jų publikacijos ir atsiliepimai paskatins prancūzus atrasti Lietuvos grožį ir svetingumą,“ – teigia J.Kazlauskienė.

Renginio Paryžiuje dalyvius organizatoriai pakvies susipažinti su mūsų šalies turizmo galimybėmis, supažindins su mažiau žinomomis gintaro panaudojimo galimybėmis bei pakvies paragauti tradicinių lietuviškų patiekalų.

Renginio svečiai taip pat turės progą pasiklausyti Mikalojaus Konstantino Čiurlionio muzikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius