Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūšių ralis – įdomios varžybos gamtoje net menkai ją pažįstantiems

Gegužės 27-ąją Labanoro regioniniame parke prasidės Rūšių ralis – ne tik gamtininkams, bet ir plačiajai visuomenei įdomus renginys. Jo dalyviams reikės rasti kuo daugiau gyvų organizmų rūšių. Varžybos truks tris dienas.
Labanoro regioniniame parke iškils apžvalgos bokštas
Labanoro regioniniame parke yra pastatytas aukščiausias Lietuvoje apžvalgos bokštas / VšĮ Molėtų turizmo ir verslo informacijos centro nuotr.
Temos: 1 Renavo dvaras

Rūšių ralis kasmet sutraukia dešimtis gamtininkų ir mėgėjų – nuo gebančių pažinti 70 samanų rūšių iki painiojančių vapsvą su laumžirgiu. Draugiškose varžytuvėse visus suvienija bendras tikslas – pažinti turtingą mūsų gamtos įvairovę. Ir net aptikti retą rūšį. Pavyzdžiui, pernai Rūšių ralio metu pirmą kartą mūsų šalyje buvo aptiktas retas drugys – klevinė pamenė.

Kasmet organizuojamas vis kitoje šalies vietoje Rūšių ralis suteikia progą pažinti skirtingų regionų gamtos ypatybes. Pirmą kartą jis buvo surengtas vienoje vertingiausių Lietuvos girių – Punios šile (Alytaus r.), antrą kartą – Margupio botaniniame draustinyje (Jurbarko r.). Pernai ralio dalyviai traukė į šiaurę ir žvalgė Renavo (Mažeikių r.) dvaro prieigas, o šiemet jie panirs į Labanoro regioninio parko (Švenčionių r.) gamtos turtus.

Šį Rūšių ralį organizuoja Lietuvos gamtos fondas ir Aplinkos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius