Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgaliai Lietuvos kurortuose – ne kiekvieno dirbančio lietuvio kišenei

Noras praleisti vasaros savaitgalį viename ar kitame Lietuvos kurorte vidutiniam šalies gyventojui gali būti sunkiai įgyvendinamas. Protu sunkiai suvokiamos nakvynės ir viešojo maitinimo įstaigų kainos vidutines lietuviškas algas gaunančius žmones gali priversti gerai apsvarstyti, ar jos yra vertos paros didelėmis pramogomis ir veikla nepasižyminčiuose šalies kurortuose.
Druskininkai
Druskininkai / 123rf.com

Nuo 64 iki 100 Eur už nakvynę dviem asmenims. Ne, tai ne nakvynės Romos, Berlyno ar Madrido centre kaina. Tiek kainuoja naktis du su puse tūkstančių gyventojų turinčiame Lietuvos kurorte Birštone.

Tuo tarpu minėtuose dideliu kultūriniu paveldu ir intensyviu naktiniu gyvenimu garsėjančiuose Vakarų Europos didmiesčiuose už tokią, o dažnai ir žemesnę kainą, galima apsistoti trijų arba keturių žvaigždučių viešbučiuose miesto centre.

Pastaruoju metu vis populiarėjantys Anykščiai taip pat ne kukliai ir nebrangiai apsistoti norinčio turisto kišenei.

Kitame garsiame Lietuvos kurorte prie Nemuno, Druskininkuose, nakvynės kainos kiek žemesnės, tiesa, ir čia joms iššūkį mesti gali Europos megapoliai ir kurortai.

Apsistoti ne slogų įspūdį darančiame bute, o viešbutyje su pusryčiais Druskininkuose galima turint bent 54 Eur kišenėje.

Pastaruoju metu vis labiau populiarėjantys Anykščiai taip pat ne kukliai ir nebrangiai apsistoti norinčio turisto kišenei. Nakvynės vietų paieškos ir rezervacijos sistema booking.com šiame šiaurės rytų Lietuvos miestelyje siūlo vieną nuo 60 Eur už naktį kainuojantį atostogų namelį ir brangesnį suremontuotą butą.

Viešbučiai Anykščiuose vos keli, jie giriasi turintys tris arba keturias žvaigždutes, o nakvynės dviem žmonėms kaina savaitgalį siekia 150 Eur – kitaip tariant, beveik pusę į rankas gaunamo lietuviško minimalaus atlyginimo.

Jaukiam savaitgaliui reikia ne tik viešbučio, bet ir autobuso arba automobilio nusigauti iki jo bei pasisėdėjimo kavinėje arba restorane.

Kelionė į vieną pusę autobusu žmogui iš Vilniaus į Druskininkus vidutiniškai kainuoja 9,50, į Birštoną 6,50 , o į Anykščius 8,20 Eur.

Edvardo Zavacko nuotr./Anykščių šilelio medžių lajų tako bokštas
Edvardo Zavacko nuotr./Anykščių šilelio medžių lajų tako bokštas

Lietuvos kurortinių miestelių apylinkes geru oru smagu išmaišyti dviračiais, tačiau už jų nuomą teks pakloti taip pat nemažai. Viena valanda dviračio nuomos, priklausomai nuo vietos ir dviračių kokybės, gali svyruoti tarp 1,5 ir 3 Eur.

Galiausiai dar viena nemenkų išlaidų pareikalausianti savaitgalio viename iš Lietuvos kurortų dalis – maitinimasis.

Įsigyti norimų maisto produktų visada galima prekybos centruose, tačiau jeigu pageidaujate ko nors ypatingesnio, pasiruoškite gerokai patuštinti savo pinigines.

Štai Birštone, turinčiame vos kelias maitinimo įstaigas, atsivertę meniu pasijusite kaip Vilniaus Senamiestyje.

Aštuoni suši vienetai čia kainuoja 4–4,5 Eur, o jų laukti gali tekti ir apie 40 minučių.

Sriubos porcijos skirtingose Birštono kavinėse kaina svyruoja nuo 2 iki 3 Eur, o karštų patiekalų be garnyrų kainos prasideda nuo penkių arba šešių eurų.

Kavos puodelis arba alaus bokalas Druskininkuose ir Birštone taip pat bus jeigu ir ne brangesnis, tai tikrai ir ne pigesnis nei populiaresniame sostinės senamiesčio bare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius