Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiltas rugsėjis į pajūrį vilioja ramybę mėgstančius senjorus

Neįprastai šiltas rugsėjis ir palankesnės kainos pramogauti į pajūrį vilioja rudenį atostogas susiplanavusius poilsiautojus ir ramybės ieškančius senjorus.
Melnragės paplūdimys šiltą rugsėjo rytą
Melnragės paplūdimys šiltą rugsėjo rytą / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Vos įdienojus prie Melnragės iš autobuso išlipo keliasdešimt vyresnio amžiaus keleivių. Dauguma jų patraukė į paplūdimį. Vieni įsitaisė ant smėlio ir išsirengę drąsiai brido į Baltiją, kurios vandenys vis dar įšilę iki 19 laipsnių.

Kiti jūra ir ištuštėjusiu paplūdimiu džiaugėsi įsitaisę ant suolelių apžvalgos aikštelėse. Į paplūdimius senjorai vedėsi ir mažamečius anūkus. Jiems tai – paskutinės galimybės pasimėgauti jūroje.

Džiaugiasi ramybe​

„Dabar pliažuose – visiškai kitokia publika. Prasidėjo darbai, studijos, tad į pajūrį daugiau atvažiuoja vyresnio amžiaus žmonių, kuriems niekur skubėti nebereikia. Didesnis sujudimas matomas po pietų, kai baigiasi paskaitos, ar po 17 valandos, kai visi skuba į pajūrį po darbo“, – pasakojo biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Palangos J.Basanavičiaus gatvė jau kur kas ramesnė nei prieš kelias savaites: kai kurios kavinės jau uždarytos iki kitos vasaros, vakarais nebegirdėti „gyvos“ muzikos, sumažėję atrakcionų. Tokia ramybe džiaugiasi ne tik vietos gyventojai, išvargę po vasaros šurmulio, bet ir rugsėjį atostogauti pamėgę senjorai.

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Melnragės paplūdimys šiltą rugsėjo rytą
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Melnragės paplūdimys šiltą rugsėjo rytą

„Palanga nėra tuščia, poilsiautojų tikrai yra. Taip, jų mažiau nei rugpjūtį, bet vis dar yra. Pastebėjome, kad atvažiuoja daugiau vyresnio amžiaus žmonių, kuriems svarbi ramybė. Orai puikūs, vis dar galima maudytis“, – teigė Palangos Turizmo informacijos centro vyriausiasis specialistas Mindaugas Surblys.

Anot jo, į Palangą vis dar atvyksta ir nemažai latvių, estų, vokiečių.

Kainos viešbučiuose ir svečių namuose – palankesnės poilsiautojams. „Pailsėti galima tikrai pigiau nei, pavyzdžiui, liepą. Kai kurie viešbučiai taiko įvairių nuolaidų, siūlo papildomai paslaugų, pavyzdžiui SPA procedūras nemokamai“, – vardijo M.Surblys.

Renkasi menininkai

Į Kuršių neriją praėjusį savaitgalį perkelta beveik puse tūkstančio automobilių daugiau nei pirmąjį rugsėjo savaitgalį. Tačiau, kaip pastebėjo „Smiltynės perkėlos“ dispečerės, įprastomis darbo dienomis srautas, nors ir geri orai, neišaugęs.

„Šeštadienį teko keltis į Klaipėdą. Matydama, kiek automobilių keliama į Kuršių neriją, pasidžiaugiau, kad keliauju priešinga kryptimi“, – šypsojosi Nidos Kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorė Edita Lubickaitė.

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Automobilių srautas iš Kuršių nerijos į Klaipėdą.
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Automobilių srautas iš Kuršių nerijos į Klaipėdą.

Rugsėjį Neringoje nemažai renginių, viliojančių menininkus, meno gerbėjus. „Sulaukėme nemažai keliautojų iš įvairių pasaulio kampelių. Poilsiautojus vilioja pigesnis įvažiavimo mokestis, dabar siekiantis 5 eurus, lankstesnes kainas siūlantys viešbučiai, renginių gausa. Tiesa, kai kurios maitinimo įstaigos užsidarė. Bet tam įtakos orai neturėjo. Tiesiog sutartys buvo sudarytos tam tikram terminui, taip pat ir darbuotojai surinkti tik sezonui“, – pasakojo pašnekovė.

Anot jos, sezono dar neužbaigę Neringos verslininkai nespėjo pasidalinti mintimis, kokia ši vasara buvo. „Aptarimo dar neturėjome. Manau, kad artimiausiu metu galėsime pasidalinti įspūdžiais, koks šis sezonas buvo mums visiems“, – sakė E.Lubickaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius