Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 05 /2016 06 06

Tėvo dieną Kauno zoologijos sode apsilankė rekordinis lankytojų skaičius

Patikslintais duomenimis, birželio 5-ąją, sekmadienį, kada buvo minima Tėvo diena, Kaune esantis Lietuvos zoologijos sodas sulaukė ne 5 tūkstančių, bet daugiau nei 16 tūkstančių lankytojų. Tai – didžiausias kada nors užfiksuotas lankytojų skaičius šioje vietoje.
Žmonių eilės prie Kauno zoologijos sodo
Žmonių eilės prie Kauno zoologijos sodo / Manto Bertulio nuotr.

„Iki šiol didžiausias lankytojų skaičius, kurio buvome sulaukę, siekė 3,5 tūkstančio. Šįkart jau nuo ryto matėme eiles, tad buvo aišku, kad žmonių netrūks. Vakare paaiškėjo, kad apsilankė daugiau nei kada nors iki šiol – virš 5 tūkstančių“, – sekmadienį prieš darbo pabaigą, 20 val., 15min sakė Lietuvos zoologijos sodo Komunikacijos ir edukacijos skyriaus vedėja Neringa Kirijenkaitė.

Pirmadienį iš ryto paaiškėjo, kad lankytojų buvo gerokai daugiau – virš 16 tūkstančių.

„Zoologijos sodo kasų sistema nepajėgė laiku skaičiuoti lankytojų, todėl realią situaciją pamatėme tik gavę ataskaitą pirmadienį“, – sakė N.Kirilenkaitė.

Pritraukti tokį srautą lankytojų į sodą pavyko paprastai: tereikėjo paskelbti, kad birželio 5-ąją visi norintys čia galės apsilankyti nemokamai. Nors tądien buvo švenčiama Tėvo diena, sodo administracija akciją paskelbė ne šia proga, bet norėdami pažymėti taip pat birželio 5-ąją minimą Pasaulinės aplinkos dieną.

„Anšlago tikėjomės, todėl sekmadienį zoologijos sode dirbo ne tik visi skyrių darbuotojai, bet ir 10 papildomų savanorių, taip pat du papildomi apsaugos darbuotojai. Buvome sutarę ir dėl policijos pagalbos. Ačiū pareigūnams, kurie padėjo suvaldyti automobilių srautą“, – sakė N.Kirijenkaitė.

Nepaisant didžiulio žmonių srauto, incidentų pavyko išvengti. Patekę į vidų lankytojai galėjo ne tik aplankyti gyvūnus, bet ir sudalyvauti nemokamoje programoje, skirtoje atkreipti lankytojų dėmesį į aktualias aplinkosaugos problemas Lietuvoje ir Pasaulyje.

Vidurdienį buvo galima stebėti Lietuvoje nykstančių drugelių rūšių paleidimą į laisvę, kurį organizavo Lietuvoje jau kelerius metus veikianti Italų sukurta įmonė.

Vėliau zoologijos sodo specialistai taip pat pasakojo apie Perukinę tamariną – gamtoje sparčiausiai nykstančią mažųjų beždžionių rūšį laikoma zoologijos sode. Specialistai kalbėjo ir apie Lietuvoje nykstančias gyvūnų rūšis ir zoologijos sode laikomus bei išsaugojimo projektuose dalyvaujančius gyvūnus – balinius vėžlius, kilniuosius erelius ir galinguosius stumbrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius