-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybiniai parkai pernai surinko beveik 150 tūkst. eurų

Pernai nacionalinių ir regioninių parkų lankytojai nupirko bilietų už beveik 150 tūkst. eurų, pranešė Aplinkos ministerija. Iš viso parkų lankytojų centruose, edukaciniuose renginiuose, ekskursijose, žygiuose lankėsi per 180 tūkst. žmonių.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Parkas

Lėšos, surinktos už lankytojų bilietus, naudotos saugoti valstybinius parkus, tvarkyti, prižiūrėti, edukacinei ir švietėjiškai veiklai, pažintiniam turizmui organizuoti.

Anykščių regioninio parko direkcija, kur lankytojai traukte traukė pažiūrėti naujo Medžių lajų tako, už gautas lėšas planavo remontuoti Šeimyniškėlių (Vorutos) piliakalnio tiltą, laiptus Šventosios pažintiniame take, laiptus prie Variaus atodangos, lentų taką į Bijeikių bokštą, Taip pat bus atnaujinta Lajų tako viršutinės aikštelės danga.

Varnių regioninio parko direkcija pradėjo tvarkyti Debesnų botaninį taką, kuris plyti Varnelės upės slėnyje. Šio tako paskirtis – supažindinti parko lankytojus su unikalia žemapelkės augalų įvairove. Debesnų draustinyje aptikta beveik dvi dešimtys augalų rūšių, įrašytų į Lietuvos Raudonąją knygą. Už lankytojų bilieto lėšas pavyko sutaisyti pusę medinio tako – 850 metrų.

Asvejos regioniniame parke už lankytojo bilieto lėšas Dubingių piliavietėje sutvarkyti  Radvilų rūmų liekanų ekspozicijos sudaužyti stoglangiai ir durys. Taip pat planuojama, kad sezono metu, lankytojų pageidavimu, bus pastatytas biotualetas.

Rambyno regioniniame parke bus pataisyti sugadinti informaciniai stendai Vilkyškių apžvalgos bokšte ir Rambyno kalne.

Salantų regioniniame parke surinktos lėšos panaudotos Šauklių riedulyno tako remontui. Už likusius pinigus bus atnaujinti informaciniai stendai prie Gaidžio kalno, Šilalės kūlio, Juodupėnų tvenkinio poilsiavietės bei išleistas lankstinukas apie Minijos upės vandens turizmo trasą.

Gražutės regioninio parko socialiniame tinkle „Facebook“ vykdyta apklausa ir už lankytojų bilietus nuspręsta įrengti persirengimo kabinas Sabalunkų ir Asavo stovyklavietėse.

Už saugomų teritorijų Nacionaliniame lankytojų centre surinktus pinigus įrengtas naujas informacinis stendas šalia seniausios Vilniaus miesto liepos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius