Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasario 16-oji – linksmai ir išradingai

Lietuvos prezidentė kvietė Vasario 16–ąją švęsti linksmai ir išradingai... Į jos kvietimą atsiliepė 358 dalyviai su savo iniciatyvomis – taip norėdami įrodyti, kad jie ne tik savo šalies patriotai, tačiau yra ir kūrybingi.
Vasario 16-oji su paspirtukais
Vasario 16-oji su paspirtukais / Kristinos Stalnionytės nuotr.

Jeigu kiekvienai iniciatyvai skirtumėm po dieną, tai ji gražiai ir nusitęstų iki Lietuvos šimtmečio... Prieš metus Tomas Augūnas apvažiavo paspirtuku aplink Lietuvą ir pateko į agentūros „Factum“ inicijuotą Lietuvos rekordų knygą.

Prieš dvejus metus kartu įrodėme, kad paspirtukas arba bepedalis dviratis yra perspektyvi transporto priemonė ne tik mieste, tačiau ir ekologiškai keliaujant šalies ir Europos keliais. Po 2015 m. žygio per Lietuvą taip pat patekome į Lietuvos rekordų sąrašą.

Keliaujant atkreipėme dėmesį, kad pamatę paspirtuką žmonės imdavo šypsotis, nes jis priminė mūsų vaikystėje matytus mažus paspirtukus, kurie lyg mediniai arkliukai buvo tiesiog vaikų žaislas. Ko tik mes neprisiklausėme tuomet keliaudami per Lietuvą – įvairiausių anekdotų, linksmų pasakojimų, bei patarimų.

Išvada buvo aiški: paspirtukas – tai, pirmiausia, šypsena žmonių veiduose, todėl nusprendėme, kad atsiliepdami į Prezidentės kvietimą švęsti linksmai turime visu būriu, atitinkamai pasipuošę, pravažiuoti sostinės gatvėmis iki Vasario 16–osios gatvės, aplankyti Pylimo gatvėje namą, kur gimė Lietuvos nepriklausomybė – Signatarų namus, o taip pat dalyvauti Valstybinių vėliavų pakėlime S.Daukanto aikštėje prie prezidentūros.

Šešiolika spalvingai apsirėdžiusių paspirtukininkų pastebėjo nė vienas Vilniaus svečias, jais susidomėjo netgi Vilniaus meras Remigijus Šimašius, nes nebuvo bandęs tokiu važiuoti. Dabar jau išbandęs žino skirtumą tarp dviračio ir paspirtuko – pastaruoju reikia daugiau pastangų ir fizinės ištvermės. Aišku, yra dar ekstremalesnis pasirinkimas – tai minamas vienaratis, bet jį atidėkime kitoms šventėms...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius