-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkursas „Svajonių komandiruotė su Ditma“ pasibaigė – jau išdalintos dvi iš trijų kelionių

Kelis mėnesius trukęs konkursas „Svajonių komandiruotė su Ditma“ pasibaigė. Per Jonines gavome paskutinius jūsų pasakojimus, kuriuos būtinai artimiausiu metu paskelbsime. O iš jau publikuotų pasakojimų 15min.lt redakcija ir kelionių organizatorius „Ditmos kelionės ir ko“ atrinko du nugalėtojus iš trijų.
Išrinktas antrasis konkurso nugalėtojas
Išrinktas antrasis konkurso nugalėtojas / 123rf.com nuotr.

Nors daugelis atsiųstų kelionių pasakojimų buvo įdomūs, vis dėlto vertinimo komisijai pervertus visus darbus išryškėjo keli favoritai. „Pirmiausiai vertinome įsiklausymą į konkurso taisykles, vėliau literatūriškumo ir naudingos keliautojams informacijos suderinimą, daug įtakos turėjo ir gražios nuotraukos“, – bendrus vertinimo kriterijus nupasakojo „Pasaulis kišenėje“ redaktorius Mykolas Vadišis.

Pirmiausiai atkrito per ilgi ar per trumpi ir daug klaidų turintys darbai, vėliau krito dienoraščio tipo pasakojimai, kuriuose paeiliui papasakota, kas įvyko kelionės metu – su smulkia įvykiu seka, bet be bendro šalies vaizdo. Tarp favoritų atsidūrė emocingi, glausti, nedaugžodžiaujantys, bet daug pasakantys apie šalį autoriai. Jų tekstuose nerasite ilgų šalies aprašymų ar nuolat pasikartojančių žodelių – patiko, nuostabus, gražus, nepakartojamas. „Dokumentinio pasakojimo esmė – visus šiuos žodžius keisti į gyvus aprašymus. Pats žodis „nuostabus“, „gražus“, kaip ir „geras“ ar „blogas“ nieko daug skaitytojui nesako. Tekstas turi papasakoti, kuo viena ar kita vieta graži, kodėl ji nuostabi, kodėl verta (ar ne) ją pamatyti“, – pagrindinius kelionių pasakojimo principus dėstė M.Vadišis

Kelionių organizatorius labiau atsižvelgė į bendrą šalies aprašymą, tad darbai labai susikoncentravę į vieną objektą ar vieną miestą taip pat vos vos nusileido visą šalį aprašantiems autoriams. Taip komisija išgrynino kelis darbus – užduotis buvo nelengva ne tik konkurso dalyviams, tačiau ir vertintojams.

Verta pažymėti, jog jei tai būtų tik nuotraukų konkursas, neabejotinai prizai keliautų Arminui Šileikiui ir Ivetai Peteraitytei. Jiems dėkojame už atsakingą požiūrį į kelionių fotografiją.

Pirmos kelionės laimėtoja pati rinksis, kur keliauti

Pirmąją kelionę laimėjo Edita Jegelevičienė už tekstą „Įspūdžiai iš Tuniso: Sachara, turtingos žmonos ir aukso vertės vanduo“. Darbas iš kitų išsiskiria gražiai sudėliotu bendru Tuniso šalies, kultūros ir žmonių vaizdu. Trumpame tekste Edita sugebėjo bent iš dalies sutalpinti įspūdį apie Tunisą. 

Visgi kelionių organizatorius „Ditmos projektai ir ko“ bei „Pasaulis kišenėje“ redakcija atsiprašo Editos Jegelevičienės už neįvykusią kelionę link Italijos ir Kaprio salos. „Prižadame susiderinti su Edita jai tinkamą laiką ir kelionę bei būtinai padovanoti gražią išvyką“, – apgailestaudama dėl nesklandumų teigė „Ditmos projektai ir ko“ vadovė Edita Masaitytė. 

Atrinkta ir Tatrų kelionės laimėtoja

Ramią vasaros kelionę-žygį į Tatrų kalnus Slovakijoje laimėjo Daiva Adomavičiūtė už tekstą „Šachrazados pasakų šalyje – Maroke“. Kaip ir pirmosios nugalėtojos tekste, taip ir šiame pasakojime suderintas asmeninis dienoraštis su bendru šalies vaizdu, vaizdžiai per kelias reikšmingas detales aprašomi miestų akcentai, nepamirštama paminėti ir vietinių gyventojų, aprėpiama daugiau mažiau visa šalis. Kaip ir visuose darbuose, stilių dar reiktų šlifuoti, tačiau pakankamai nelengvas konkurso sąlygas Daiva įgyvendino tikrai gerai. 

Paskutinį/ę kelionės į Šveicarijos Alpes laimėtoją paskelbsime artimiausiu metu. Atrankoje dalyvaus visi iki birželio 24 dienos atsiųsti ir konkurso reikalavimus atitikę darbai. 

Linkime sėkmės ir dar kartą dėkojame visiems už aktyvų dalyvavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius