Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laukinė Kanada: 2. Neatsargumas Kanadoje kainuoja daug pinigų ir rūpesčių

Lietuviai tikrai ne iš tų žmonių, kurių gyvenimo tempas lekia žirgo šuoliais. Tačiau atvykus į Kanadą viskas sulėtėja dar šimtus kartų. Niekas čia neskuba ir be reikalo nestresuoja. Visa tai atsispindi net vietinių aprangos stilius. Vankuveryje gyvena kone lygiai tiek pat žmonių kiek Vilniuje. Jei sostinėje vakare išsiruoši į klubą, būtinai apsirengsi šiek tiek puošnesniais rūbais. Tuo tarpu šalia Ramiojo vandenyno įsikūrusiame uostamiestyje mus pasitiko į džemperius, sportinius batelius ir kepuraites sulindę jaunuoliai. Niekas nesigilina, kaip atrodai, o frazė „ką pasakys aplinkiniai“ tiesiog neegzistuoja. Visos atsivežtos suknelės taip ir neregėjo dienos šviesos, o grįžus namo draugai juokavo, kad mūsų aprangos stiliaus pokyčių tiesiog neįmanoma nepastebėti.
Nuotykiai Kanadoje
Nuotykiai Kanadoje / Miglė Liberytės nuotr.

Jei reikėtų įvardinti kitas kanadiečių būdo savybes, šalia vidinės ramybės pridėčiau draugiškumą ir paslaugumą. Jie visada nuoširdžiai pasidomės, kaip tu laikaisi, jei reikia į už keliolikos kilometrų esantį miestelį – nuveš savo mašina ir dar pasikvies draugų, kad būtų linksmiau.

Konfiskuotos mašinos ir bandymas į viešbutį įsmukti nepastebėtiems

Miglė Liberytės nuotr./Nuotykiai Kanadoje
Miglė Liberytės nuotr./Nuotykiai Kanadoje

Kartą su vietine kompanija išsiruošėme iškylon su nakvyne gamtoje. Po kelių valandų riedėjimo atsidūrėme nuostabaus grožio vietoje, tad nusprendėme ten ir įsikurti. Pastatėme palapines ir palikę mašinas išsiruošėme patyrinėti apylinkių. Grįžę po kelių valandų radome tik mūsų pačių ištryptą sniegą – nei automobilių, nei palapinių nebuvo nė kvapo. Puolėme į lengvą paniką, bet žingsniuodami miestelio link sutikome policijos pareigūną, maloniai pasiteiravusį: „Ar ne jūsų daiktus mes ką tik surinkom“? Pasirodo įsikūrėme nacionaliniame parke, kuriame tokios iškylos griežtai draudžiamos.

Norint atgauti automobilius reikėjo sulaukti ryto, užpildyti keletą dokumentų, na ir susimokėti nemenką baudą. Verta paminėti, kad tuomet buvo trečia valanda nakties, o lauke tvyrantis minusas net neleido galvoti apie nakvynę ant suoliuko. Visas dešimties žmonių būrys nusigavome iki artimiausio miestelio ir ėmėmės belstis į visus kelyje pasitaikiusius viešbučius. Po kelių nesėkmingų pokalbių supratome, kad tokiam būriui vietos tikrai neatsiras. Sukomės iš padėties – išrinkome du komunikabiliausius žmones. Kanadietis ir lietuvaitė, apsimetę sutuoktiniais, išsinuomojo prabangius apartamentus dviem. Vos raktai pasiekė jų kišenę, likęs būrys gavo ženklą ir paslapčia įsmuko kambarin.

Rodos, istorija galėjo tuo ir pasibaigti, jei ne už poros minučių atskubėjusi administratorė. Ji šypsodama papasakojo viską stebėjusi apsaugos kameromis. Visgi išprašyti nebuvome – po ilgų prašymų buvo leista pernakvoti visiems. Taip ir užmigom – dalis lovose, dalis ant žemės, dalis burbulinėje vonioje. 

Miglė Liberytės nuotr./Nuotykiai Kanadoje
Miglė Liberytės nuotr./Nuotykiai Kanadoje

Lūžusi ranka ir atsiradusi aukščio baimė

Kuomet šalyje praleidi visus metus, o tave supa tokia kompanija, panašūs nuotykiai lydi nuolatos. Visgi ne visi jie tokie smagūs. Štai vieno naktinio slidinėjimo metu atlikau kelis manevrus, kurie baigėsi atbulu griuvimu. Skilo ranka, o aš kaip tyčia neturėjau draudimo, saugančio nuo tokio tipo susižalojimų. Gydimas atsiėjo nemenką sumą, tad visiems vykstantiems į kalnus kelis kartus primenu apie būtinybę pasirūpinti garantijomis iš anksto.
Po keleto gipso mėnesių ant kalno užlipti buvo be galo sunku. Reikėjo nugalėti baimes ir iš naujo išmokti valdyti slides. Pradėjau nuo vadinamojo „varlinuko“ ir žingsnis po žingsnio perėjau ant rimtesnių trasų. Tiesa, baimių iki galo neatsikračiau, net čia, Lietuvoje, kaskart leisdamasi kalnu jaučiu didžiulį nerimą. Tikiuosi tai laikina. 

Miglė Liberytės nuotr./Nuotykiai Kanadoje
Miglė Liberytės nuotr./Nuotykiai Kanadoje

Pasakojimus apie Kanados gamtos grožį, apie tai, kokius gyvūnus sutiksi vos tik išėjęs į kiemą, ir kaip apsiginti nuo meškų rasite pirmojoje pasakojimo dalyje.

Kelionių į Kanadą specialistai – kelioniuakademija.lt 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius