Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 priežastys, kodėl pasaulio žmonės mėgsta kavą ir kuo ji būna naudinga

Dažnai girdime, jog kava kenkia sveikatai, dantims ar grožiui, didina kraujospūdį, pavojinga nėštumo metu. Vis dėlto, įvairiose pasaulio šalyse kava nuo seno mėgstama ne tik dėl savo energetinio poveikio ir kartoko skonio. „Kavos kelionių“ rubrikoje siūlome jums kartu pakeliauti po skirtingas pasaulio šalis ir sužinoti 7 priežastis, kuo kava ne kenksminga, o naudinga žmogui.
Linksmas ir spalvingas brazilų gyvenimas neįsivaizduojamas be kvapnios kavos
Linksmas ir spalvingas brazilų gyvenimas neįsivaizduojamas be kvapnios kavos / Squidoo.com nuotr.
Temos: 2 Kelionės Kofeinas

1. Afrikos tautos tiki, jog kava gydo vidurių užkietėjimą, kosulį, padeda įveikti nuovargį, mažina žemo kraujospūdžio sukeltą galvos skausmą.

2. 2002-aisiais Harvardo universiteto mokslininkai nustatė, jog bent 4 puodelius kavos per dieną išgeriančios moterys turi 25% mažesnę tulžies akmenų ligos riziką. Šie tyrimų rezultatai atitinka prieš tai darytus tyrimus su vyrais. Tyrimų rezultatai tokie patys ir moterims ir vyrams.

3. 2011-aisiais amerikiečių kompanijos „Archives of Internal Medicine“ paskelbtame tyrime teigiama, kad kasdien po 2-3 kavos puodelius išgeriančios moterys 15% rečiau suserga depresija. O tos moterys, kurios per dieną išgeria 4 ir daugiau puodelių kavos, depresija serga 20% rečiau, nei kavos nevartojančios moterys.

4. O štai italams jokių tyrimų nereikia, jie nuo seno tiki, kad būtent kava gerina trumpalaikę atmintį ir gerina žmogaus reakciją. Be to, neseniai pradėta kalbėti, jog būtent kava mažina Alzhaimerio ligos rizika. Tereikia kasdien kavą reguliariai vartoti po 3-4 puodelius.

5. Kava – normalizuoja medžiagų apykaitą. Tuo tiki visos brazilės. Jos geria kavą nuolat ir visur ir yra giliai įsitikinusios, jog kava padeda palaikyti normalų svorį, o kartais, kai reikia, padeda ir papildomų kilogramų atsikratyti. Šią kavos savybę brazilės aiškina tuo, jog kavoje esantis kofeinas stimuliuoja medžiagų apykaitą, o chlorogeninė rūgštis gali sumažinti gliukozės įsisavinimą.

6. Amerikiečiai, be viso kito, tvirtina, jog kava – yra pagrindinis antioksidantų šaltinis. Manoma, jog šis gėrimas savo antioksidaciniu poveikiu gali drąsiai varžytis su daugeliu daržovių ir vaisių.

7. Viso pasaulio tautos kavą vartoja ne tik dėl jos skonio, bet ir dėl energetinio užtaiso, slypinčio kavoje esančiame kofeine. Ši medžiaga pakelia žmogaus tonusą, didina darbingumą bei energingumą. Stiprios kavos puodelį išgėręs žmogus gali geriau susikaupti, padidėja jo ištvermė. Tiesa, efektas nėra ilgalaikis. Jis trunka apie kelias valandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius