Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant slidžių tarp snieguotų viršūnių: geriausi slidinėjimo kurortų pasirinkimai Italijoje

Yra žmonių, žiemos sezono laukiančių ne dėl švenčių, bet dėl naujo slidinėjimo sezono. Grynas kalnų oras, charakteringas kraštovaizdis ir galimybė pasimankštinti traukia tiek pradedančiuosius, tiek kalnuotų trasų ekspertus. Susidomėjimas žiemos pramogomis daugiau nei dešimtmetį neblėsta ir tarp įvairaus amžiaus tautiečių. Jie jau spėjo pamėgti Italijos Dolomitinių Alpių kurortus, visoje Europoje vertinamus dėl saulėtų dienų, žavių kalnų miestelių, išvystytos infrastruktūros, didelės trasų įvairovės ir... geros virtuvės.
Slidinėjimas
Slidinėjimas / Novaturo nuotr.

Ir pradedantiesiems, ir pažengusiems

Kodėl maudymosi kostiumą daugelis taip lengvai išmaino į slidininko aprangą? Sunku būtų pateikti atsakymą. Jis tikriausiai slypi vaizdingose panoramose, tačiau kalnus įsimyli net prisiekę šilumos bei ramaus poilsio gerbėjai, kuriuos išbandyti žiemos malonumus vos prikalbina artimieji.

Novaturo nuotr./Slidininkai
Novaturo nuotr./Slidininkai

Kadangi čiuožti slidėmis ar snieglente nesudėtinga, to nesunkiai išmoksta net vaikai. Patyrę instruktoriai kantriai treniruoja visus pradedančiuosius.

Novaturo nuotr./Slidininkai
Novaturo nuotr./Slidininkai

Ramūs gali būti ir nuogąstaujantys dėl sunkių trasų. Jos suskirstytos priklausomai nuo sudėtingumo lygio, kad kiekvienas pasirinktų pagal save. Italijos kurortuose tinkamų trasų atranda tiek pradedantieji, tiek pažengę slidininkai ar snieglentininkai. Aštrių pojūčių mėgėjai čia taip pat atranda sau tinkamų snieguotų takų, patenkančių į juodųjų kategoriją.

Su kelionių organizatoriumi – atostogos su „Viskuo pasirūpinta“

Žinodamas, kad atostogos – metas atsipūsti ir įkvėpti laisvės, kelionių organizatorius užtikrina, kad atostogautojų patogumu bus rūpinamasi nuo pat atvykimo į oro uostą. Keleiviai skraidinami tik tiesioginiais skrydžiais, jiems nereikia rūpintis transportavimu tarp viešbučio ir oro uosto, nes kur reikia nugabena kelionių organizatoriaus autobusas.

Vykstantiems į kalnus taip pat itin aktualus bagažo svoris. Kadangi didelė dalis poilsiautojų pageidauja vežtis savo slides, batus ir kitą slidinėjimo inventorių, keliaujantiems su kelionių organizatoriumi „Novaturu“, įskaičiuotas pakankamas svoris – t. y. 20 kg registruoto bagažo, dar 5 kg galima turėti su savimi lėktuvo viduje. Papildoma kaina netaikoma ir nestandartiniam bagažui. Slidininkai, keliaujantys be nuosavo inventoriaus, užsisakydami jį iš anksto, gali sutaupyti net iki 20 proc.  

Į Alpes lėktuvu slidinėti išsiruošusių poilsiautojų gyvenimo sąlygomis taip pat pasirūpinama iš anksto. Šalia visada yra patyręs kelionių organizatoriaus atstovas, padedantis įveikti kalbos barjerą, pateikiantis rekomendacijas dėl veiklos, parduotuvių, kavinių kurortuose bei patariantis bet kokiais iškilusiais klausimais.

Kurortai, skrendantiems lėktuvu

Šiuo metu poilsiautojai lėktuvu gali nukeliauti į 6 kerinčia gamta garsėjančias slidinėjimo sritis:

Novaturo nuotr./Bormijus
Novaturo nuotr./Bormijus

Pačioje Alpių širdyje įsikūręs Bormijus (Bormio) turistus vilioja autentiškais pastatais, kvapą gniaužiančiu peizažu, jaukiomis kavinukėmis, terminiais šaltiniais ir pirčių kompleksais. Lietuviams nereikia pasakoti ir apie šiaurinėje kalnų dalyje esantį Livinją (Livigno). Tai – tautiečių tarpe populiariausias slidinėjimo kurortas Italijoje. Jame visi namai pastatyti iš medžio ir akmens.

Novaturo nuotr./Livinjas
Novaturo nuotr./Livinjas
Novaturo nuotr./Livinjas
Novaturo nuotr./Livinjas

Vartais į Dolomitines Alpes vadinama Val di Fiemė (Val di Fiemme) pasaulyje žymi tiek dėl ne kartą čia vykusių pasaulio taurės varžybų, tiek ir dėl to, jog kasmet poilsiautojams siūlo gausybę žiemos pramogų. Vaizdingumu garsėjanti Val di Fasa (Val di Fassa) jau plyti Dolomitinių Alpių centre, Sasolungo uolų bei Selos kalnų masyvo apsuptyje. 

Kronplacas (Kronplatz), taip pat įeinantis į „Dolomiti Superski“ sudėtį, driekiasi Šiaurės Rytų Dolomitinėse Alpėse. Šią sritis ypač mėgstama dėl puikių nuo kalnų atsiveriančių panoramų bei pagal paruošimą ir atnaujinimą geriausių Italijoje laikomų slidinėjimo trasų. Be to, čia vyksta nemažai šeimų.

Novaturo nuotr./Italijos Alpės
Novaturo nuotr./Italijos Alpės

„Dolomiti Superski“ regionui priklauso ir Pietų Tirolyje esanti Sela Ronda (Sella Ronda), kurią slidininkai vadina „la dolce vita“ Dolomitinėse Alpėse. Prie pat Austrijos sienos besiglaudžiančiame, didinga gamta ir didelėmis slidinėjimo galimybėmis garsėjančiame regione esanti Sela Ronda yra ratas, einantis aplink Selos kalnus.

Val di Solė (Val di Sole) neveltui išvertus reiškia „saulės slėnį“. Čia apsistojantys vertina saulėtą, švelnų, tyrą kalnų orą bei platų žiemos sporto šakų pasirinkimą. Šį Vakarų Trentino slėnį juosia didelės dolomitinių viršukalnių grupės (aukščiausia jų, Presanela, siekia 3556 m) ir Stelvijaus, Adamelo ir Brentos draustiniai. Keltuvų sistema slėnis susijungia su prestižiniu Italijos slidinėjimo regionu – Madona di Kampilijumi (Madonna di Campiglio). Pastarasis, į kurį taip pat siūloma vykti automobiliu, teisėtai vadinasi žiemos sporto sostine. Jis driekiasi Italijos Alpėse, vakarinėjė Trentino dalyje, o slidininkus žavi įspūdingu gamtovaizdžiu, savitomis tradicijomis, svetingumu, daugybe kokybiškai paruoštų trasų.

Novaturo nuotr./Livinjas
Novaturo nuotr./Livinjas

Paso Tonalės (Passo Tonale) regionas, įsikūręs ant Lombardijos-Trentino sienos, tarp Stelvio nacionalinio ir Adamelo-Brenta gamtos parkų, vilioja galingais kalnais, vaizdingais šlaitais bei kalnų ežeru. Ši sritis rekomenduojama visiems, siekiantiems tapti kalnų slidinėjimo asais, mat joje galima atrasti daugiau nei 60 skirtingo sudėtingumo trasų, be to, čia veikia puiki slidinėjimo mokykla.

Novaturo nuotr./Novaturas      Čia rasite slidinėjimo kelionių pasiūlymus.
Novaturo nuotr./Novaturas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius