Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atostogas Gruzijoje planuoti padės pirmoji lietuviška kelionių aplikacija

Populiarėjantį lietuvių turizmą į Gruziją netrukus dar labiau sustiprins tiesioginis skrydis tarp Vilniaus ir Kutaisio bei internetinė kelionių į Gruziją planavimo aplikacija. Savarankiškiems keliautojams aplikacija „Kelionė į Gruziją – pasidaryk pats!” leis sužinoti pagrindinę informaciją apie šią šalį, jos regionus, nacionalinę virtuvę, įdomiausius objektus, pasiūlys išbandyti jau parengtus maršrutus skirtingai kelionės trukmei bei leis interaktyvių žemėlapių pagalba susiplanuoti unikalų savo atostogų maršrutą.
Gruzija
Gruzija / M.Siruso nuotr.

Tokios internetinės aplikacijos sukūrimą bendromis pastangomis inicijavo Gruzijos ambasada Lietuvoje bei žinomiausias šiol šalies produktas – natūralus mineralinis vanduo „Borjomi“. Aplikacija patalpinta socialinio tinklo Facebook puslapyje „Borjomi Lietuva“, pasiekiama tiesioginiu adresu www.borjomilietuva.lt. 

M.Siruso nuotr./Aplikacija
M.Siruso nuotr./Aplikacija

„Mes labai tikimės, kad „Borjomi“ komandos ir Gruzijos ambasados Lietuvoje pastangomis sukurta kelionių aplikacija bus naudinga ir informatyvi. Šis įrankis suteikia galimybę susiplanuoti savo maršrutą vienoje seniausių ir žavingiausių turizmo krypčių pasaulyje“, – teigia nepaprastoji ir įgaliotoji Gruzijos ambasadorė Lietuvai Khatuna Salukvadze.

M.Siruso nuotr./Aplikacija kelionėms į Gruziją
M.Siruso nuotr./Aplikacija kelionėms į Gruziją

Anot jos, Gruzijos ambasada itin vertina bendrovės „IDS Borjomi Europe“ indėlį prisidedant prie Gruzijos įvaizdžio kūrimo Lietuvoje. „Gruzija apdovanota išskirtiniu natūraliu mineraliniu vandeniu ir šio vandens populiarumas Lietuvoje tampa neatsiejama visos Gruzijos šalies įvaizdžio dalimi“, – sako ambasadorė.

M.Siruso nuotr./Gruzija
M.Siruso nuotr./Gruzija

„Atstovaudami bene žinomiausią gruzinišką produktą, labai dažnai sulaukiame klausimų apie keliones į Gruziją. Šią aplikaciją kūrėme pasitelkdami abiejų šalių pajėgas – lietuvių keliautojai, buvę Gruzijoje, padėjo surinkti informaciją bei nuotraukas apie įdomiausius šalies objektus, tuo tarpu ambasados ir „Borjomi“ atstovai tikrino, ar parinkti geriausi objektai, ar visa informacija teisinga, siūlė maršrutų papildymus. Todėl esame tikri, kad šis kelionių į Gruziją gidas bus naudingas ne tik pirmą kartą joje besilankysiantiems, tačiau ir tiems, kam Gruzija jau spėjo tapti viena geidžiamiausių atostogų krypčių“, – teigia „IDS Borjomi Europe“ marketingo vadovė Ieva Semerikovaitė.

M.Siruso nuotr./Gruzija
M.Siruso nuotr./Gruzija

Į tris dalis – „Sužinok“, „Išbandyk“ ir „Susiplanuok“ – suskaidyta aplikacija padės nuo pat kelionės planavimo pradžių, pasiūlydama šaltinius, kur ir kaip ieškoti skrydžių bilietų, nakvynės, kaip keliauti šalies viduje, kokiame regione ką aplankyti, kokius nacionalinius gruzinų patiekalus paragauti ir kur ieškoti daugiau informacijos. 

M.Siruso nuotr./Gruzija
M.Siruso nuotr./Gruzija

Aplikacija papildyta fotografo ir keliautojo Martyno Siruso nuotraukomis, kuris Gruzijoje buvo jau X kartų. „Ir dar grįšiu, Gruzija tikrai iš tų šalių, į kurias keliones galima kartoti nebijant, kad pabos. Žmonių draugiškumas ir požiūris į lietuvius ten užburia, todėl šią šalį rekomenduoju visiems, kurie nori pabėgti nuo gana įprastų ir kartais nuobodokų europietiškų standartų, sutinku Europos Sąjungos šalyse. Gruzija kitokia – gyvesnė, su aštresniais įspūdžiais ir greičiau besikeičianti. O kur dar gamta – vieną dieną gali kopinėti Kaukazo kalnuose, kitą – mirkti Juodojoje jūroje arba zulinti siauras Tbilisio senamiesčio gatveles“, – įspūdžiais dalinasi M. Sirusas.

Nemokamą internetinę aplikaciją „Kelionė į Gruziją – pasidaryk pats!” galima rasti adresu Borjomilietuva.lt. Tiesioginiai skrydžiai tarp Vilniaus ir antro pagal dydį Gruzijos miesto Kutaisio startuoja šio mėnesio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius