Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipte turistų sumažėjo trečdaliu

Palyginus su praeitų metų tuo pačiu mėnesiu turistų skaičius Egipte suko trečdaliu. Atvykti užsieniečius į Egiptą vis dar baugina nestabili politinė šalies situacija, rašo „Telegraph.co.uk“.
Turistai fotografuojasi prie Sfinkso ir Gizos piramidžių.
Turistai fotografuojasi prie Sfinkso ir Gizos piramidžių. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tik 755 tūkst. turistų kovo mėnesį aplankė Egiptą, kai 2013 metais šiuo metu turistų buvo virš milijono. Tai didelis smūgis šios Šiaurės Afrikos šalies ekonomikai, kuri ir taip kenčia nuo turizmo sektoriaus susitraukimo dar 2011 metais, kai per Arabų pavasarį buvo nuverstas ilgametis prezidentas Hosnis Mubarakas. Be to, Egiptui šį vasarį islamistai smogė dar vieną skaudų smūgį – susprogdino Pietų Korėjos turistų autobusą.

Virtinė bombų sprogimų nuvilnijo ir prie Egipto saugumo pajėgų ir kariuomenės pastatų, trys išpuoliai surengti prie universiteto Gizoje ir kituose Kairo rajonuose. 

Egipto pajamos iš turizmo pernai krito net 41 proc. iki 15 mlrd. litų. Šimtai žmonių žuvo per protestus išsiliejusius į gatvęs, dėl naujai išrinkto Islamistų prezidento Mohamedo Mursi valdymo. 

AFP/„Scanpix“ nuotr./Šalia Kairo universiteto nugriaudėjo bombų sprogimai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Šalia Kairo universiteto nugriaudėjo bombų sprogimai

Dėl to turizmo ministerija šį mėnesį paleido tris metus truksiančią rinkodaros kampaniją, kuria tikimasi suigrąžinti turistus ir pritraukti dar daugiau investuotojų. Šalies turizmo ministras Hishamas Zaazou'as taip pat tiki, kad vyriausybei pavyks susigrąžinti turistus labiaus susikoncentravus į Luksoro archeologinį paveldą, Karalių slėnį ir įspūdingą Karnako šventyklą. 

Liepos Želnienės/15min.lt nuotr./Egiptas išsiilgo turistų
Liepos Želnienės/15min.lt nuotr./Egiptas išsiilgo turistų

Šio mėnesio pradžioje atidengė tikslią Tutanchamono kapo kopiją ir atidarė Luksoro lankytojų centrą. Tai taip pat prisidės prie pastangų patraukti turistų dėmesį. Šis lankytojų centras suprojektuotas priimti ir aptarnauti dar daugiau turistų norinčių pasižiūrėti į faraono kapavietę. O atvykėlių „geraisiais laikais“ būdavo ir po 1000 per dieną. 

123rf.com nuotr./Kelionės gidas Egipte
123rf.com nuotr./Kelionės gidas Egipte

Nuo gegužės 1 dienos Egiptas padidino turistinių vizų kainas. Dabar jas galima įsigyti oro uostuose atvykus į šalį už 25 eurus (beveik 90 litų) mėnesiui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius