Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Klysta tie, kurie laiką leidžia namuose

Sužinoti, kaip saulės energijos pagalba džiovinti vaistažoles, kaip užkurti laužą be degtukų ar savo rankomis prisikulti grikių – tai ne ištraukos iš gamtos pažinimo žurnalo, o Lietuvos kaimo kasdienybė.
Rudenėjant gamta apmiršta.
Rudenėjant gamta apmiršta. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VšĮ „Rūpi“, kurios tikslas edukuoti ir įkvėpti žmones daryti gerus darbus, saulėtą sekmadienį pakvietė komandos narius ir bičiulius geriau pažinti neatrastas Lietuvos vietas. Kelionei buvo pasirinktas ne tradicinis būdas keliauti – automobilis, o traukinys. Tuo ypač džiaugėsi išvykoje dalyvavę vaikai. Kelionės tikslas – Pamerkio kaime esanti Grikučio sodyba. Išlipus viename gražiausių dzūkijos kaime Pamerkyje esančiame prie Merkio upės, bičiulių laukė ne tik “melagių” tiltas, puiki gamta, bet ir edukacinė programa.

Klysta tie, kurie šaltojo sezono metu savaitgalius leidžia namuose, juk Lietuvoje tiek daug įdomių ir neatrastų vietų

„Klysta tie, kurie šaltojo sezono metu savaitgalius leidžia namuose, juk Lietuvoje tiek daug įdomių ir neatrastų vietų“, – sako VšĮ „Rūpi“ direktoriaus Aurimas Stabingis.  

Pasak organizatorių tokios išvykos nereikalauja nei didelio pasiruošimo, nei išlaidų. Pasirinkite jus dominantį maršrutą ir pakvieskite draugus. Pradėjus domėtis nustebsite kiek nuostabių ir neatrastų vietų yra jūsų apylinkėse. Šaltojo sezono metu daugelis turizmo sodybų siūlo edukacines programas, kurios tiks visai šeimai.

Grikučio sodyboje bičiuliai sužinojo ne tik apie grikių auginimo ypatumus, patys mušė naminį sviestą, gamino grikių blynus, aiškinosi senovinių daiktų paskirtį, žaidė futbolą, vaikščiojo ant kojokų, minė mįslės, bet ir pirmą kartą savo rankomis kūrė laužą su smalėku. O kvepiantys grikių blynai su baravykų padažu visiems paliko ne mažesnį įspūdį nei gurmaniška vakarienė restorane.


Grįžtant traukiniu namo vaikai dar ilgai dalinosi įspūdžiais, suaugę kūrė kitų išvykų Lietuvoje planus. O tamsus ir rudeniškas vakaras, kuris pasitiko žygio dalyvius Vilniuje, jau nebeatrodė toks šaltas ir niūrus. Pasak VšĮ „Rūpi“ narių, tokios kelionės ne tik padeda atrasti Lietuvą, bet ir geriau pažinti vieniems kitus, prasmingai praleisti laiką su draugais ir šeima.

www.ekorekomendacijos.lt
www.ekorekomendacijos.lt
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius