Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į vieną mandatą savivaldos rinkimuose pretenduoja 11 kandidatų

Norint tapti savivaldybės tarybos nariu šiemet teks įveikti kur kas didesnį konkursą nei rinkimuose prieš ketverius metus.
Rinkėjai
Rinkėjai / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Šįsyk į 1 526 mandatus pretenduoja per 17 tūkst. kandidatų, vadinasi, daugiau nei vienuolika į vieną mandatą, rašo savaitraštis „Veidas“.

Praėjusiuose savivaldybių rinkimuose buvo išrinktas kas devintas kandidatas.

Konkurenciją šįsyk padidino ir pirmą kartą savivaldybių tarybų rinkimuose kandidatuosiantys nepriklausomi kandidatai, jų – 515.

Kur daugiausia nepartinių kovotojų dėl mandatų, ten ir viena didžiausių konkurencijų dėl jų – Vilniuje, Kaune, Mažeikiuose.

Vilniuje į 51 vietos valdžios kėdę pretenduoja net 1 105 kandidatai, iš jų 120 savarankiškų, tad konkursas vos ne dvigubai didesnis nei vidutiniškai Lietuvoje – beveik 22 pretendentai į vieną mandatą.

Toliau rikiuojasi kiti didieji miestai: Kaunas (16,6 kandidato į vieną mandatą), Šiauliai (15,5), Klaipėda (14,9), Mažeikiai, kur į 27 tarybos vietas pretenduoja net 86 savarankiški kandidatai, arba 14,5 į vieną mandatą.

2007 merų rinkimuose didžiausia konkurencija taip pat buvo Vilniaus mieste – čia išrinktas kas tryliktas kandidatas, Visagine – kas dvyliktas, Kauno mieste – kas vienuoliktas.

Vasario 27 dieną iš viso bus renkami 1 526 savivaldybių tarybų nariai. Tai yra 14 tarybos narių mažiau nei per praėjusius rinkimus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius