Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kretingoje dėl galimo balsų pirkimo sulaikyti du vyrai, pranešta apie papirkinėjimą Alytuje ir Lazdijuose (atnuajinta 12.02 val.)

Trečiadienį sulaikyti du asmenys, įtariami ketinę papirkti rinkėjus.
Klaipėdietis pareigūnui siūlė 20 Lt.
Kretingoje du vyriškiai bandė papirkti rinkėjus. / KTM nuotr.

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną 12 val. 38 min. Kretingoje, Savanorių g., sulaikyti ir dėl galimo rinkimų teisę turinčių asmenų papirkimo apklausti bei uždaryti į areštinę klaipėdiškis R.B., gimęs 1987 m., ir kretingiškis M.J., gimęs 1984 m.

Pasak Kretingos policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininko, sulaikytieji bandė balsus nupirkti partijos, kurios rinkimų sąrašo numeris yra 140, vardu. Šiuo numeriu kandidatuojančių į savivaldos tarybų rinkimus partijų sąraše pažymėta Rolando Pakso vedama partija „Tvarka ir teisingumas“.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas trečiadienį BNS patvirtino, kad galimas balsų pirkimo atvejis fiksuotas ir Kaune, kur balsuoti į vieną apylinkę atėjo keliasdešimt, tarp jų ir asocialių, asmenų.

Apie galimą rinkėjų papirkimą pranešė ir Alytaus policija. Ji trečiadienį gavo A.V. skundą, kad apie 8 val. iš Alytaus rajono Venciūnų kaimo žmonės automobiliu buvo vežami balsuoti.

Operatyviniais policijos duomenimis, išankstinio balsavimo į Alytaus savivaldybės tarybą metu, trečiadienį 11–12 val., rinkėjų balsai buvo perkami ir Alytaus mieste.

Žmogus pravarde „S“ už tai, kad būtų balsuota už kandidatuojantį jo giminaitį, rinkėjams G.U., gimusiam 1985 metais, ir metais vyresniam R.R. Rotušės aikštėje neva sumokėjo po 10 litų.

Apie 12 val. trečiadienį Lietuvos socialdemokratų partijos Lazdijų skyriaus pirmininkas pranešė, kad su automobiliais į savivaldybių tarybų rinkimus, vyksiančius Lazdijų rajono savivaldybės administraciniame pastate, organizuotai balsuoti vežtos rinkėjų grupės. Įtariama, kad šie rinkėjai yra papirkinėjami.

Vilniuje Konstitucijos prospekte trečiadienį 15.50 val. policijos pareigūnai sulaikė šešis asmenis, kurie prisipažino atėję balsuoti, nes gavo piniginį atlygį. Įtariamieji apklausti.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas trečiadienį BNS patvirtino, kad galimas balsų pirkimo atvejis fiksuotas ir Kaune, kur balsuoti į vieną apylinkę atėjo keliasdešimt, tarp jų ir asocialių, asmenų.

„Lietuvos rytas“ pranešė, kad ikiteisminis tyrimas dėl galimo rinkėjų papirkimo pradėtas ir Palangos apylinkės prokuratūroje. Ten trečiadienį į pareigūnus kreipėsi Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų atstovai, kad į balsavimo vietą vienas po kito traukia asocialūs asmenys.

Liberalų sąjūdžio Palangos skyriaus pirmininko pavaduotojas Bronius Martinkus tvirtino, kad vienas iš balsuoti atėjusių asmenų jam teigė, jog už atiduotą balsą jam pažadėtas atlygis. Vyras tvirtino, kad balsuoti jam nurodyta už Palangos turgaus direktorių.

Trečiadienį prasidėjo išankstinis balsavimas savivaldybių tarybų rinkimuose.

Dėl savivaldybių tarybų narių mandatų varžysis per 16 tūkst. kandidatų, iš viso 60–tyje savivaldybių renkama per 1,5 tūkst. tarybų narių.

Priminsime, kad galimo rinkėjų papirkimo atvejų trečiadienį taip pat užfiksuota Kaune, Trakuose ir Vilniuje (žr. susijusius straipsnius). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius