-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Melas ir apgaulė – taip Irena Degutienė vertina Seimo narių kandidatavimą savivaldos rinkimuose

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sako kategoriškai neigiamai vertinanti Seimo narius ir europarlamentarus, kandidatuojančius į savivaldybių tarybas.
Tikslus kandidatų į Kauno miesto tarybą skaičius paaiškės jau kitą savaitę – nuo trečiadienio miestiečiams bus pradėtos dalyti rinkėjų kortelės bei rinkimų leidiniai.
Balsavimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aš pasakysiu labai kategoriškai, savo asmeninę nuomonę. Aš tai matau kaip melą ir apgaulę. Jei tu gerbi savo rinkėją ir esi išrinktas į Seimą, tai tarnauk tam žmogui, kuris už tave balsavo, atidirbk savo kadenciją už tau suteiktą galimybę žmonių“, – trečiadienį žurnalistams sakė I.Degutienė.

„Kai vėlgi sakai, kad „jei kažko ten negausiu, liksiu Seime“, tai ir Seime tada tik egzistuoji, bet nedirbi nuoširdžiai, dar apgaudinėji dalyvaudamas rinkimuose. Mano požiūriu, tai yra negarbingas politiko elgesys“, – tvirtino parlamento pirmininkė.

Seimo pirmininkę labiausiai nustebino, kad kandidatuoti savivaldybių tarybų rinkimuose nusprendė ne tik per 20 Seimo narių, bet ir du europarlamentarai.

Seimo pirmininkę labiausiai nustebino, kad kandidatuoti savivaldybių tarybų rinkimuose nusprendė ne tik per 20 Seimo narių, bet ir du europarlamentarai.

„Apie europarlamentarų dalyvavimą savivaldos rinkimuose – tai kokius tu priimi įsipareigojimus rinkėjams? Kai buvai renkamas į EP, turėjai tam tikrą programą, įsipareigojai ją vykdyti ir dabar pusiaukelėje staiga vėl šoki ir sakai, kad dalyvausiu jau kitokiuose rinkimuose. Aš niekada tokiu žmogumi nepatikėčiau, man tai yra negarbinga ir neteisinga“, – sakė Seimo pirmininkė.

Savivaldybių tarybų rinkimuose kandidatuoja du europarlamentarai – Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ vicepirmininkas Juozas Imbrasas – bei per 20 Seimo narių. Didžioji jų dalis sako, kad turimų mandatų atsisakytų ir į vietos valdžią dirbti eitų tik didelės sėkmės atveju.

Etikos sargai politikus, kurie ketina dalyvauti vietos valdžios rinkimuose, bet neketina dirbti savivaldybėje, ragina tokį sprendimą iš anksto aptarti su rinkėjais ir jį pagrįsti.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pernai paskelbė, kad Seimo nariui apsisprendus dalyvauti vietos savivaldos rinkimuose, o išrinktam į savivaldybės tarybą – atsisakyti jos mandato, toks sprendimas turi būti iš anksto aptartas su rinkėjais, labai aiškiai argumentuotas, viešas ir skaidrus.

VTEK pabrėžė, kad bendruomenės nariai, balsuodami už vieną ar kitą partiją, su kuria siejamas žinomo kandidato vardas, siekia geriau patenkinti savo lūkesčius, tačiau, jeigu į savivaldybės tarybą išrinktas parlamentaras staiga atsisako savivaldybės tarybos nario mandato, rinkėjai lieka nuvilti, nes turi pagrindą manyti, kad jų pasitikėjimu buvo manipuliuojama siekiant atvesti į vietos valdžią kitus žmones.

Vasario 27 dieną iš viso bus renkami 1 526 savivaldybių tarybų nariai, kandidatų – apie 17 tūkst., sąrašai dar tikslinami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius