Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per savivaldos rinkimus savo valią iš anksto pareiškė beveik 47 tūkst. rinkėjų

Savivaldybių tarybų rinkimuose savo valią per dvi išankstinio balsavimo dienas pareiškė 46 tūkst. 961 rinkėjas arba 1,78 proc. visų rinkėjų.
Balsavimas
Balsavimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Aktyviausiai balsavo Birštono rajono rinkėjai, iš anksto balsuoti jų atėjo 5,74 proc., Pagėgiuose savo balsą iš anksto atidavė 5,2 proc., Zarasų rajone – 4,82 proc. rinkėjų. Mažiausiai rinkėjų iš anksto balsavo Kauno rajone – 0,89 proc., Mažeikių rajone – 0,99 proc., Klaipėdos mieste – 1,03 procento.

Šiuose savivaldybių rinkimuose pirmąją išankstinio balsavimo dieną atėjo balsuoti beveik dvigubai daugiau rinkėjų nei per praėjusius rinkimus 2007-aisiais. Tuomet per pirmąją išankstinio balsavimo dieną savo valią pareiškė 26 tūkst. 255 rinkėjai arba 0,98 proc. visų rinkėjų.

Balsuoti iš anksto visiems rinkėjams buvo galima trečiadienį ir ketvirtadienį bet kurios savivaldybės pastate.

Trečiadienį pasidėjęs balsavimas specialiuosiuose paštuose, kur savo valią gali pareikšti rinkėjai ligoninėse, globos įstaigose, kalėjimuose, taip pat ir atliekantys karo tarnybą, penktadienį dar tęsiamas.

Neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti į rinkimų apylinkę, gali balsuoti namuose. Balsavimas namuose vyksta penktadienį ir šeštadienį.

Šį sekmadienį vyks eiliniai savivaldybių tarybų rinkimai bei naujų Seimo rinkimų Marijampolės apygardoje antrasis turas.

Marijampolėje dėl laisvos parlamentaro vietos varžosi du daugiausiai per pirmąjį turą balsų surinkę kandidatai – socialdemokratas Albinas Mitrulevičius (24,9 proc.) ir konservatorius Valdas Pileckas (20,68 proc.).

Dėl savivaldybių tarybų narių mandatų varžosi per 16 tūkst. kandidatų, iš viso 60-tyje savivaldybių renkama per 1,5 tūkst. tarybų narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius