-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Policija iki vidurdienio sulaukė per 30 pranešimų dėl galimų pažeidimų rinkimuose

Sekmadienį vykstant balsavimui savivaldos ir Seimo nario Marijampolėje rinkimuose, policija bei prokurorai sulaukė daugiau kaip 30 pranešimų apie rinkimų tvarkos pažeidimus.
Piliečiai balsuoja
Piliečiai balsuoja / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Policijos departamentas pranešė, kad pirminiais 12 val. duomenimis, gauti 34 pranešimai dėl įvairių rinkimų tvarkos pažeidimų. Pranešta dėl neteisėtos agitacijos, bandymų papirkti rinkėjus ir kt.

Pranešimai gauti iš Vilniaus, Kauno, Širvintų, Marijampolės, Kelmės, Ignalinos, Vievio, Ukmergės, Švenčionių miestų ir rajonų. Dėl kai kurių atvejų surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, dalis informacijos nepasitvirtino, kai kurių pranešimų nepavyko patikrinti.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS teigė, kad informacija nuolat keičiasi, pranešimų vis daugėja. Anot jo, Ukmergėje gali būti pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo papirkti du rinkėjus. Čia parašytas pareiškimas dėl rinkėjų papirkimo alkoholiniais gėrimais.

Vilniuje, į S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje įsikūrusią rinkimų apylinkę, atvežta dešimt romų tautybės asmenų. Tačiau jie neturėjo reikiamų dokumentų, todėl balsuoti negalėjo. Iki pareigūnų atvykimo visi spėjo pasišalinti.

Prokurorai sekmadienį iki 11 val. buvo gavę tris telefoninius pranešimus apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus. „Tai buvo pranešimai telefonu. Šiuo metu grupės išvykusios į vietą aiškintis padėties“, – sekmadienį BNS sakė Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus darbuotoja Vilma Žemaitytė.

Ji teigė, kad nė vienas ikiteisminis tyrimas nepradėtas, tiesiog tikrinama gauta informacija.

Pranešimų sulaukta iš Kauno rajono, Vilniaus ir Panevėžio miestų.

Dažniausiai pranešta apie galimą rinkėjų papirkimą, pavėžėjimą balsuoti, agitacijos draudimo nepaisymą.Policijos departamentas šeštadienį informavo, kad per tris dienas – nuo ketvirtadienio iki šeštadienio – iš viso gavo 58 pranešimus apie įvairius rinkimų tvarkos pažeidimus. Nemažai pažeidimų fiksuota ir pirmąją išankstinio balsavimo dieną – trečiadienį.

Dažniausiai pranešta apie galimą rinkėjų papirkimą, pavėžėjimą balsuoti, agitacijos draudimo nepaisymą.

Alytaus rinkimų komisija aiškinsis, ar abiturientai vežti balsuoti

Alytaus rajono savivaldybės rinkimų komisija aiškinsis, ar pasitvirtins pranešimai, jog vežti balsuoti Pivašiūnų mokyklos abiturientai.

„Yra gautas toks pranešimas, kol jis nepatvirtintas, nenoriu vertinti, aiškinasi vietos rinkimų komisija“, – sekmadienį BNS sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Lietuvos moksleivių parlamentas (LMP) pranešė, jog Alytaus rajono Pivašiūnų vidurinės mokyklos abiturientai pamokų metu mokyklos užsakytu transportu ketvirtadienį buvo vežami į Alytų balsuoti iš anksto savivaldybių tarybų rinkimuose.

LMP teigimu, Pivašiūnų vidurinės mokyklos moksleiviai nurodė, kad esą prieš balsavimą jie buvo agituojami balsuoti už vieną partiją.

„Norime atkreipti dėmesį, kad šiame viešajame laiške aprašytos Pivašiūnų vidurinės mokyklos mokiniai bijo viešai kalbėti apie neteisybes jų mokykloje, taigi dėl moksleivių įbauginimo kiti panašūs neteisėti atvejai gali būti neatskleisti“, – teigiama LMP pirmininko Simono Stankaus pasirašytame pranešime spaudai.

Lietuvos mokinių parlamentas kreipėsi į prezidentę Dalią Grybauskaitę, švietimo ir mokslo ministrą Gintarą Steponavičių, Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininką Valentiną Stundį, Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininką Zenoną Vaigauską, prašydamas pasirūpinti, kad būtų ištirtas minėtas įvykis Pivašiūnų vidurinėje mokykloje, įvertintas mokyklos direktoriaus Prano Jauneikos elgesys.

P.Jauneika sekmadienį BNS neigė, kad abiturientai vežti balsuoti, juoba jie neigė, kad vyko agitacija. „Kažkokia nesąmonė“, – tvirtino direktorius.

Anksčiau LMP pranešė apie rinkimų agitaciją pamokų metu Kauno „Varpo“ gimnazijoje.

15min.lt taip pat rašė apie sekmadienį užfiksuotus pažeidimus Kauno rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius