Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdui Saudargui per plauką pralaimėjusi konservatorė Laima Andrikienė reikalauja perskaičiuoti balsus EP rinkimuose

Europos Parlamento (EP) rinkimuose kandidatavusi konservatorė Laima Andrikienė reikalauja perskaičiuoti balsus keliose rinkimų apylinkėse, kuriose, kaip teigia ji pati, pastebėti grubūs rinkimų įstatymų pažeidimai. Europarlamentarė negali susitaikyti su tuo, jog finišo tiesiojoje ją pralenkė kolega Algirdas Saudargas.
Laima Andrikienė
Laima Andrikienė / 15min.lt nuotr.

„Kreipiausi į TS-LKD vadovybę ir Vyriausiąją rinkimų komisiją, kad būtų perskaičiuoti balsai bent tose rinkimų apylinkėse, kuriose grubius pažeidimus skaičiuojant balsus užfiksavo stebėtojai.

Keliose Vilniaus, Kauno, Telšių apylinkėse šimtai balsadėžėse rastų balsavimo biuletenių, kur buvo balsuota už Tėvynės sąjungą, buvo pripažinti negaliojančiais, argumentuojant tuo, kad juose trūko vieno iš dviejų antspaudų, nors balsadėžėse rastų ir išduotų biuletenių skaičius sutapo“, – pranešime sakė europarlamentarė L.Andrikienė.

Nuo partijos kolegos Algirdo Saudargo L.Andrikienė atsilieka vos 69 pirmumo balsais. L.Andrikienė prieš A.Saudargą ilgai pirmavo, tačiau galiausiai jis ją aplenkė.

BFL nuotr./Algirdas Saudargas
BFL nuotr./Algirdas Saudargas

„Galutiniai balsavimo duomenys dar nėra aiškūs, trūksta balsavimo rezultatų iš Lietuvos ambasadų Norvegijoje, balsavimo punktų Toronte (Kanada) ir Lemonte (JAV). Negalutiniais duomenimis, už mane balsavę 79 747 Lietuvos piliečiai įpareigoja mane siekti, kad rinkėjų balsai būtų sąžiningai suskaičiuoti, ir Europos Parlamento rinkimuose pareikšta piliečių valia būtų apginta ir įteisinta“, – teigia L.Andrikienė.

Opozicinė Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai EP rinkimuose surinko daugiausia rinkėjų balsų, šios partijos sąrašas gavo 17,39 proc. balsų nuo galiojančių biuletenių.

Partijai Europos Parlamente tenka du mandatai vietoj šiuo metu turimų keturių. Pagal reitingavimo rezultatus EP mandatai tektų Gabrieliui Landsbergiui ir Algirdui Saudargui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius