-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koks yra Lietuvos kandidatų į Europos Parlamentą portretas?

Vyriausioji rinkimų komisija pristatė kandidato į Europos Parlamentą portretą. Pasirodė, kad vyriausi pagal amžių – socialdemokratų kandidatai, o jauniausia rinkimuose – Lietuvos žaliųjų partija. Turtingiausias kandidatas pagal deklaracijas – Liberalų sąjūdžio sąrašo atstovas verslininkas Antanas Guoga. O ir bendras liberalų kandidatų turtas pats didžiausias, lyginant su kitų partijų.
Ieva Kačinskaitė ir Viktoras Uspaskichas
Ievai Kačinskaitei dar tik 22-eji, o Viktoras Uspaskichas ją jau stumia į Europos Parlamentą / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Į vienuolika Lietuvai skirtų vietų EP rūmus Briuselyje ir Strasbūre veržiasi daugiau kaip 200 kandidatų, priklausančių dešimčiai partijų ar koalicijų.

Į šią Europos sąjungos instituciją vėl mėgins patekti beveik visi dabartiniai europarlamentarai, išskyrus filosofą Leonidą Donskį, kurį Liberalų sąjūdžio sąrašo viršūnėse pakeitė verslininkas Antanas Guoga, Vytautą Landsbergį, Tėvynės sąjungos kandidatų sąraše vietą užleidusį anūkui Gabrieliui Landsbergiui, ir socialdemokratą Justą Vincą Paleckį.

Susumavus kandidatų amžiaus vidurkį išeina, kad vyriausi – socialdemokratų kandidatai, artėjantys link šešiasdešimtmečio, o jauniausios – Lietuvos žaliųjų partijos – kandidatų amžius sukasi apie keturiasdešimtmetį. Vyriausias kandidatas rinkimuose yra Gabrielius Mincevičius iš Valdemaro Tomaševskio bloko, kuriam – 76 metai, jauniausia – Darbo partijos kandidatė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė yra vos 22 metų.

Vyriausias kandidatas rinkimuose yra Gabrielius Mincevičius iš Valdemaro Tomaševskio bloko, kuriam – 76 metai, jauniausia – Darbo partijos kandidatė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė yra vos 22 metų.

Pats turtingiausias iš visų kandidatų – vienas Liberalų sąjūdžio sąrašo lyderių – verslininkas A.Guoga, deklaravęs per 93 milijonus litų, turto, vertybinių popierių ir pinigų. Antrasis pagal turtus – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašo vedlys Ramūnas Karbauskis deklaravo per 40 milijonų.

Socialdemokratas parlamentaras Bronius Bradauskas deklaravo beveik 30 milijonų. Toliau rikiuojasi du Lietuvos žaliųjų partijų atstovai – Remigijus Lapinskas su 20 milijonų ir Almontas Kybartas su 9 mln., litų. Viktoras Uspaskichas, paprastai visuose rinkimuose būdavęs turtingiausiu, šįkart skelbia turintis apie 5 milijonus, didelius turtus deklaruoja išdalijęs vaikams. Panašiai tiek yra deklaravęs ir su liberalcentristais europarlamento rinkimuose dalyvaujantis Artūras Zuokas.

Šie turtuoliai ir savo partijas timpteli į viršų. Pagal bendrą kandidatų turtą, turtingiausias atrodo Liberalų sąjūdis, toliau rikiuojasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir socialdemokratai. Kukliausiai skelbia gyvenantys Valdemaro Tomaševskio bloko kandidatai.

Tarp kandidatų vyrų dvigubai daugiau nei moterų, po lygiai jų iškėlė tik Valdemaro Tomaševskio blokas ir Lietuvos žaliųjų partija. Vyriškiausias – liberalcentristų sąrašas.

Absoliuti dauguma kandidatų – lietuviai, lenkų – keturiolika, šeši rusai, armėnų, žydų ir baltarusių – po vieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius