Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mandatą į Europos Parlamentą iškovojusi Valstiečių ir žaliųjų sąjunga į Briuselį siųs Ignalinos merą Bronį Ropę

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis džiaugiasi rinkimų į Europos Parlamentą (EP) rezultatais, tačiau vykti į Briuselį neketina: rengiantis Savivaldybių tarybų rinkimams jo reikės Lietuvoje.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas R.Karbauskis prieš dvi savaitės sakė esąs visiškai patenkintas sąjungos kandidato Prezidento rinkimuose, paskutinėje vietoje su 4,21 proc. balsų likusio Ignalinos mero Bronio Ropės, pasirodymu.

„Mūsų strategija absoliučiai pasiteisino: nors surinktas balsų skaičius nėra įspūdingas, po dviejų savaičių EP rinkimuose jis gerokai išaugs. Manau, politologai pripažins, kad valstiečiai šiais rinkimais įrodė, kad Europos Parlamentų rinkimuose mums priklausys mandatų, kiek – pamatysime. Netgi miestuose B.Ropė sugebėjo surinkti netoli 3 proc. balsų, o Europos Parlamento rinkimai šiuos rekordus gerins keletą kartų, nes mūsų potencialas toli gražu neišnaudotas“, – anuomet užtikrintai kalbėjo R.Karbauskis.

Atrodo, kad jo prognozės pasitvirtino. Valstiečių ir žaliųjų sąjunga surinko 6,62 proc. rinkėjų balsų ir gavo mandatą į EP.   

„Naktis buvo ilga, tik paryčiui tapo aišku kad surinkome daugiau nei 75 500 balsų ir iškovojome  mandatą į EP. Kaip manote, mūsų prognozė pasitvirtino su kaupu. Negalima teigti, kad sąjunga neturi rinkėjų palaikymo miestuose: Šiauliuose gavome apie 12 proc., Kaune ir Panevėžyje – apie 6 proc., Vilniuje – apie 3 proc. balsų“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Pasak jo, tai įrodo, kad partijos pavadinime esantis žodis „valstiečiai“ rinkėjų negąsdina.

„Surinkome 7,5 karto didesnį balsų skaičių nei praeituose EP rinkimuose. Vadinasi, mums pavyksta didinti pastovų elektoratą. Dėkui komandai, visiems, kurie dirbo. Sąraše turime du ryškius lyderius – Bronį Ropę ir mane. Abu pasiekėme gana solidų reitingavimo lygį, tačiau, jei tik B.Ropė sutiks, siųsime jį į EP“, – sakė R.Karbauskis.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Bronis Ropė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Bronis Ropė

Kas vietoj jo taptų Ignalinos meru, dar nežinoma – tai bus sprendžiama sąjungos viduje.

Paklaustas, kodėl pats nesikraus lagaminų ir nekeliaus į Briuselį, R.Karbauskis paaiškino, kad jo labiau reikės Lietuvoje.

„Artėja savivaldybių rinkimai, kurie mums yra patys svarbiausi, todėl sąjungai man reikia vadovauti čia, Lietuvoje“, – kalbėjo politikas ir pažymėjo, kad Savivaldybių tarybų rinkimuose pasieks dar geresnių rezultatų.

Sąraše turime du ryškius lyderius – Bronį Ropę ir mane. Abu pasiekėme gana solidų reitingavimo lygį, tačiau, jei tik B.Ropė sutiks, siųsime jį į EP.

R.Karbauskis informavo, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjunga EP nesijungs prie žaliųjų frakcijos, mat iš esmės skiriasi ideologinės nuostatos apie šeimos politiką.

„Kartu dirbti negalėsime, nes išsiskiria požiūriai dėl šeimos politikos. Žaliųjų frakcija teikia pasiūlymus, kad ES būtų registruojamos tos pačios lyties atstovų santuokos, o mes pasisakome už tradicinę šeimą“, – skirtumus pabrėžė R.Karbauskis.

Tikėtina, kad jo vadovaujamos sąjungos atstovas EP šliesis prie Europos liaudies partijos frakcijos.

„Norėtume turėti nuolatinį narį Kaimo reikalų komitete, nes per didelė prabanga, kad Lietuva, kuri gauna didžiules išmokas žemės ūkiui, neturi nuolatinio atstovo šiame komitete“, – įsitikinęs R.Karbauskis.

Jis sakė, kad sąjungos sėkmei įtakos turėjo Dainiaus Kepenio darbas sveikatingumo sferoje, B.Ropės dalyvavimas Prezidento rinkimuose ir kitų partiečių darbas.

„Pinigų išleidome daug kartų mažiau nei kiti: mūsų biudžetas EP rinkimų kampanijoje sudarė vos 200 tūkst. litų. Bendras EP ir Prezidento rinkimų kampanijų biudžetas siekė apie 600 tūkst. litų“, – neslėpė R.Karbauskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius