Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Uspaskichas – apie Darbo partijos nesėkmės priežastis: „Kur man teko važiuoti, visur buvo A. Guogos pėdsakai“

Partijos turėtų pasimokyti iš Liberalų sąjūdžio (LS), mano politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka. „Kur liberalų sėkmė? Jie atrado politiką, kurį pažįsta nuo elito iki paskutinio girtuoklio“, – teigė jis, turėdamas galvoje pasaulinę pokerio žvaigždę ir sporto mecenatą verslininką Antaną Guogą.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Partijos, kurios galvos apie kitus Europos Parlamento (EP) rinkimus, turi sekti liberalų pavyzdžiu – ieškoti figūrų, kurios „pakabins“ žmones“, – specialioje LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ teigė 15min.lt vyriausiasis redaktorius R. Valatka.

Partijos, kurios galvos apie kitus Europos Parlamento (EP) rinkimus, turi sekti liberalų pavyzdžiu – ieškoti figūrų, kurios „pakabins“ žmones

Pasak Darbo partijos (DP) įkūrėjo Viktoro Uspaskicho, LS sąrašo antrasis numeris A. Guoga iš DP atėmė kaimo rinkėjų balsus.

„Kur man teko važiuoti, visur buvo A. Guogos pėdsakai tiesiogine šio žodžio prasme. Kai kalbėdavau su įmonių vadovais, jie man sakydavo  – [A. Guoga] jau buvo. Kai pas bobutę į seniūniją nuvažiuodavau, ši sakydavo – buvo A. Guoga“, – juokaudamas pasakojo V. Uspaskichas. Jis sakė pavydintis LS tokio kandidato.

Paklaustas, ką mano apie A. Guogos misiją išstumti Darbo partiją iš politinės arenos, V. Uspaskichas tikino to nesibaiminantis. „Daug kas stengėsi tai padaryti, per dešimtį metų niekam nepavyksta. […] Galiu A. Guogai pasakyti: negaišk energijos šitam reikalui, tau tai nepavyks“, – LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ kalbėjo V. Uspaskichas.

Laimėjo konservatoriai ar vis dėlto pralaimėjo?

R. Valatkos nuomone, liberalai balsus EP rinkimuose atėmė iš konservatorių.

„Kai šįryt gerbiamas A. Kubilius padarė matematinę klaidą, pasakydamas, kad jie laimėjo rinkimus, net žagtelėjau. Turėjo keturis mandatus, dabar turi du ir sako, kad laimėjo. Na, prakišo kaip ir socialdemokratai, kurie turėjo tris mandatus, o dabar turi du. Tai – labiausiai pralaimėjusios partijos“, – teigė R. Valatka.

Tačiau opozicijos lyderis A. Kubilius jam paprieštaravo. „Noriu priminti, kad tuos keturis mandatus [per praėjusius rinkimus] gavome, nes surinkome 150 tūkst. balsų, dabar surinkome 200 tūkst. balsų. Taigi už mūsų sąrašą balsavusių rinkėjų skaičius yra didesnis“, – pažymėjo A. Kubilius. Konservatoriai, pasak jo, nemano, kad balsus iš jų atėmęs Liberalų sąjūdis.

Tuo metu Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio manymu, A. Guoga nebūtinai pasigvelbė balsus iš kurios nors partijos. EP rinkimuose sužibėjęs liberalas esą galėjęs sudominti ir tuos žmones, kurie iki tol apskritai nebalsuodavo rinkimuose. „Jis sugebėjo sudominti žmones ir užkrėsti juos liberaliomis idėjomis“, – įsitikinęs E. Masiulis.

Kitaip, neužaugindami, neišplėsdami savo elektorato, visą laiką būsime pasmerkti būti opozicijoje arba parduoti dūšią velniui. Bet valinskai iš tikrųjų retai pasitaiko politikoje

Anot jo, liberalų augimas yra ženklas, kad galbūt ateityje dvi politinės partijos – Liberalų sąjūdis ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – galės pretenduoti į daugumą Seime.

„Kitaip, neužaugindami, neišplėsdami savo elektorato, visą laiką būsime pasmerkti būti opozicijoje arba parduoti dūšią velniui. Bet valinskai iš tikrųjų retai pasitaiko politikoje“, – sakė E. Masiulis.

R. Valatka: per mėnesį tapti Prezidentu negali

Ko reikėjo, kad Prezidento rinkimai būtų buvę labiau intriguojantys? Zigmantas Balčytis turėjo rinkimų kampaniją pradėti kaip kadaise Rolandas Paksas – bent prieš metus.

„Negalima iš Briuselio grįžti prieš mėnesį ir nuspręsti laimėti rinkimus. Man atrodo, kad reikia grįžti prieš metus ir dirbti. Juoba kad turime istorijoje pavyzdį. Prisimenate, kai R. Paksas su savo sraigtasparniais ir saldainiais pradėjo rinkimų kampaniją, buvo likę daugiau negu metai iki rinkimų“, – priminė R. Valatka.

Z. Balčytis teigė, kad jo rinkimų kampanija prasidėjo prieš pusę metų ir aiškino, kad socialdemokratų uždavinys buvęs antras turas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius