Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Butkevičius mano, kad Z.Balčytis turėtų dalyvauti EP rinkimuose

Premjeras Algirdas Butkevičius mano, kad socialdemokratų kandidatas į prezidentus Zigmantas Balčytis turėtų dalyvauti ir rinkimuose į Europos Parlamentą, nepaisant to, kad Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas pareiškė, kad socdemų atstovą antrame prezidento rinkimų ture palaikys tik šiam nekandidatuojant rinkimuose į EP.
Knygos „Žmogus laiko taikinyje“ pristatymas
A.Butkevičius / Luko Balandžio nuotr.

Ministras pirmininkas rinkimų naktį socialdemokratų štabe susitiko su „darbiečių“ lyderiu V.Uspaskichu. Anot premjero, kitų sąlygų dėl Z.Balčyčio koalicijos partneris jiems neiškėlė.

„Kol kas jokių kitų sąlygų nebuvo. Jis, aišku, galvoja apie Europos Parlamento rinkimus, bet aš tiesiai, aiškiai pasakiau, kad ateis rinkėjas ir jeigu jis (Z.Balčytis – BNS) dalyvaus Europos Parlamento rinkimuose, gali balsuoti už Darbo Partiją Europos Parlamento rinkimuose, bet už Z.Balčytį prezidento rinkimuose“, – žurnalistams pirmadienio naktį rinkimų štabe sakė A.Butkevičius.

Paklaustas, ar mano, kad Z.Balčytis turėtų dalyvauti ir EP rinkimuose, ir prezidento rinkimų antrajame ture A.Butkevičius teigė, kad partija jau yra priėmusi sprendimą ir nieko negalima pakeisti.

„Šiuo metu jau niekas negali pakeisti, yra ir partijos sprendimas priimtas, yra ir biuleteniai paruošti, aš manau, kad jau nebeįmanoma atšaukti ir jis pats, kiek žinau, yra pasiruošęs dalyvauti“, – tikino ministras pirmininkas.

Paklaustas, ar Z.Balčytis tokiu atveju negalėtų tiesiog viešai rinkėjams pareikšti, kad netaps europarlamentaru, nepriklausomai nuo rinkimų baigties, premjeras teigė, kad toks scenarijus yra įmanomas.

„Aišku, gali būti toks pareiškimas, bet aš manau, kad jis elgsis atsakingai ir toliau“, – sakė A.Butkevičius.

Pirminiais duomenimis, prezidento rinkimuose Z.Balčytis susigrums antrajame ture su daugiausia balsų laimėjusia antrosios kadencijos siekiančia prezidente Dalia Grybauskaite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius