Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artūras Paulauskas apie paramą Zigmantui Balčyčiui: „Vienu užpakaliu dviejų kėdžių neužsėsi“

Trečias Prezidento rinkimų pirmajame ture likęs Darbo partijos kandidatas, Seimo narys Artūras Paulauskas sakė nesąs nusivylęs rinkimų rezultatais, nors tikėjosi būti antrajame rinkimų ture. Kol kas Darbo partija dar nėra nutarusi, kad antrajame rinkimų ture tikrai rems socialdemokratą Zigmantą Balčytį.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A.Paulauskas dėkojo visiems, kurie už jį balsavo, iki šiol siunčia žinutes, bei savo komandai.

„Gal kiek per vėlai pradėjome savo rinkimų kampaniją, bet ji buvo efektyvi“, – kalbėjo A.Paulauskas.

Aiškinant, kodėl liko trečias, A.Paulausko akys krypo į tautinių mažumų atstovų balsus, kuriuos šįkart susirinko Lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.

A.Paulauskas tikino, kad pagrindinis tikslas – parodyti, kad ne viskas šalyje per pirmąją Dalios Grybauskaitės kadenciją buvo gerai – pasiektas. Aršiau kritikuoti prezidentę A.Paulauskas žada tęsti ir toliau. Tai daryti jis ragino ir žurnalistus.

„Pataikavimas yra dar baisesnė nuodėmė nei baimė kritikuoti“ – pridūrė jis.

A.Paulauskas pats žadėjo D.Grybauskaitę kritikuoti ne mažiau nei per rinkimų kampaniją.

Paramos Z.Balčyčiui dar nežada

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas dar sekmadienio vakarą teigė, kad Zigmantas Balčytis antrajame rinkimų ture galėtų būti valdančiosios koalicijos remiamas kandidatas, tačiau tokiu atveju turėtų atsisakyti kandidatavimo Europos Parlamento rinkimuose. Tačiau pats Z.Balčytis to daryti nesutinka.

A.Paulauskas tvirtino, kad jis taip pat laikosi nuomonės, kad Z.Balčytis turėtų nedalyvauti dviejuose rinkimuose vienu metu.

Vienu užpakaliu dviejų kėdžių neužsėsi. Žmogus turėtų apsispręsti, kur jis norėtų dirbti, – pareiškė A.Paulauskas.

„Vienu užpakaliu dviejų kėdžių neužsėsi. Žmogus turėtų apsispręsti, kur jis norėtų dirbti“, – pareiškė A.Paulauskas.

Tiesa, jis pripažino suprantantis, kad išsibraukti iš kandidatų sąrašo į Europos Parlamentą šiuo metu Z.Balčytis jau nebegali, nes, pagal įstatymus, tai padaryti galima tik likus mėnesiui iki rinkimų. 

V.Uspaskichas norėjo D.Grybauskaitės pergalės

Į spaudos konferenciją pavėlavęs V.Uspaskichas sakė tikintis, kad Z.Balčytis gali laimėti rinkimus antrajame ture, bet Darbo partijos paramos jam dar nežada.  

„Bus sukviesta taryba partijos ir bus priimtas teisingas sprendimas, nes Darbo partijos balsai bus labai reikalingi vienam ar kitam kandidatui“, – sakė jis.

V.Uspaskichas tikino norėjęs, kad, jei A.Paulauskas lieka trečias, prezidentė Dalia Grybauskaitė būtų buvusi išrinkta jau pirmame ture ir „socialdemokratai nebūtų įgavę papildomos reklamos Europos Parlamento rinkimuose“.

„Labai norėjau, sužinojęs, kad mes treti, kad D.Grybauskaitė laimėtų pirmajame ture“, – sakė V.Uspaskichas.

Paklaustas, kaip vertina Vyriausiosios rinkimų komisijos darbą sekmadienio naktį, V.Uspaskichas juokavo, kad iš pradžių ji dirbo labai gerai, nes A.Paulauskas tuomet buvo antrasis.

Gavus duomenis iš 2004 apylinkių, D.Grybauskaitė gavo 45,89 proc. balsų, Zigmantas Balčytis – 13,63 proc., Artūras Paulauskas – 12,02 proc., Naglis Puteikis – 9,33 proc., V.Tomaševskis – 8,23 proc., Artūras Zuokas – 5,22 proc., Bronis Ropė – 4,15 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius