Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekskonservatorius Naglis Puteikis sieks tapti prezidentu, į rinkimų kovą įsitraukė Zigmas Vaišvila ir kupiškėnas Dangirdas Mikšys

Praėjusią savaitę iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų išstojęs Naglis Puteikis trečiadienį pranešė sieksiantis prezidento posto, nes, jo žodžiais, jaučia pareigą priešintis pastaraisiais metais Lietuvoje įsigalėjusiai valdomai demokratijai. Trečiadienį Vyriausioji rinkimų komisija prezidentų rinkimų kampanijos dalyviais taip pat užregistravo Kovo 11-osios Akto signatarą Zigmą Vaišvilą ir Kupiškio politiką Dangirdą Mikšį.
Naglis Puteikis
Naglis Puteikis

„Sąrašinėse partijose susiliejo senoji ir naujoji nomenklatūra, sukūrusi telefonu bei korupciniais ryšiais valdomą valdžios ir verslo vertikalę“, – teigiama parlamentaro N.Puteikio išplatintame pranešime.

Jis aiškina, kad vis labiau paminama Konstitucija, už tai prezidentė net apdovanoja Konstitucinio Teismo teisėjus, kurie didina atlyginimus nomenklatūrai, varžo suverenias tautos ir piliečių teises, o prezidentės skiriami teisėsaugos vadovai vietoj teisingumo gynimo dangsto korupciją.

Užsibrėžė daugybę uždavinių

N.Puteikis sieks sugrąžinti 1994 metais panaikintas apylinkių (seniūnijų) tarybas, įvesti tiesiogiai renkamus seniūnus ir merus, o Seimą reikia formuoti tik iš vienmandatėse apygardose išrinktų tautos atstovų.

Europos Sąjungos ir biudžeto lėšos, N.Puteikio įsitikinimu, naudojamos „grupės draugų“ naudai, pseudoįvaizdžio kūrimui ir problemų pudravimui, o ne jų sprendimui.

„Todėl nusikaltėliai degina bagažinėse moksleivę, kuri dėl išvogtos 112 numerio sistemos negali prisišaukti pagalbos, nuo preparatų perdozavimo miršta kūdikis, tuo tarpu nei vienas valstybės vadovas ar pareigūnas žuvusių artimųjų neaplanko, neatsiprašo, nesiekia patraukti šių nusikaltimų tikrųjų kaltininkų“, – sako jis.

N.Puteikis aiškina, kad valstybės valdymą turi atgauti tauta: būtina sugrąžinti 1994 metais panaikintas apylinkių (seniūnijų) tarybas, įvesti tiesiogiai renkamus seniūnus ir merus, o Seimą reikia formuoti tik iš vienmandatėse apygardose išrinktų tautos atstovų.

„Tik tada sąrašinėse partijose atsiras bendruomenių lyderiai, viešo intereso gynėjai, kurie nomenklatūrines partijas pavers bendrąjį gėrį ginančių tautos atstovų institucijomis", – teigia politikas. – Kovosiu už suverenias Tautos teises ir teisingumą: atėjo laikas piliečiams susitelkti ir susigrąžinti demokratinę valstybę, kurioje visi būtų lygūs prieš įstatymus, o mūsų gerovės nesisavintų grupuotės ir monopolijos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius