Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauniečių lūkesčiai po rinkimų: darbo vietos jaunimui, stipresnė Europa, sutelkiantis tautą prezidentas

Atėję balsuoti prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimuose vyresni žmonės Kaune teigė nesitikintys didelių permainų ir sakė trokštantys geresnio gyvenimo jaunimui, kiti sakė atėję tik vedini pareigos. Taip pat rinkėjai vylėsi, kad Lietuvoje išrinkti europarlamentarai stiprins Europą mažindami biurokratiją, o prezidentas telks tautą ir bus aukščiau politinių rietenų.
Rinkimai Kaune
Rinkimai Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Rinkimai

Pensininkai Kazimieras ir Nijolė Mankauskai teigė, kad vienintelis jų lūkestis renkant prezidentą ir EP narius yra dėmesys jaunimui.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rinkimai Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./K. ir N. Mankauskai

„Mums jau nieko nereikia, net ir pensijų didesnių nenorime, kad tik šitų nesumažintų. Svarbiausia dabar – jaunimas. Jiems reikia darbo vietų. Štai mūsų vienintelis anūkas ieškojo Lietuvoje darbo, nieko nerado ir išvažiavo į Angliją. Ten dirba nekvalifikuotą darbą, bet pragyvenimui užtenka ir dar sutaupo“, – kalbėjo senoliai.

Stalius dailidė Kęstutis Budreckis mano, kad balsuojant nereikia puoselėti jokių didelių vilčių. „Iš EP narių tikiuosi, kad jie deramai atstovaus Lietuvos interesams, turime būti girdimi ir turėti aiškią nuomonę Europos reikaluose. Prezidentas yra daugiau reprezentuojantis asmuo, tad iš jo dar mažiausiai ko nors tikiuosi“, – teigė K.Budreckis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rinkimai Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./K.Budreckis

Tačiau jis įsitikinęs, kad į rinkimus ateiti būtina. „Turime būti aktyvūs ir patys spręsti savo reikalus. Turiu daug giminių Ukrainoje. Baisu, kas ten darosi. Privalome būti neabejingi savo šaliai, kad išvengtume tokio likimo“, – įsitikinęs K.Budreckis.

Gediminas Obolevičius neslėpė skeptiško požiūrio į politikus ir nieko iš šių rinkimų nesitiki. „Bijau, kad eisime tik į dar giliau į dugną. Į rinkimus atėjau iš pareigos“, – kalbėjo kaunietis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rinkimai Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./G.Obolevičius

G.Obolevičius mano, kad prezidentas turėtų būti griežtas ir ryžtingas. „Bet tokio tarp kandidatų aš nematau“, – apgailestavo kaunietis.

Tuo tarpu studentė Gerda Barauskaitė buvo priešingos nuomonės. „Aš esu prieš radikalias permainas, nereikia visko versti aukštyn kojomis. Man Lietuvoje gyventi gera“, – teigė ji.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rinkimai Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./G. Barauskaitė

Sutuoktiniai Rolandas ir Smiltė Juraičiai mano, kad EP būtina mažinti biurokratų aparatą. „Teko būti Briuselyje, vaikščioti tais koridoriais. Ten yra didžiulis biurokratinis aparatas, kuri būtina mažinti norint greičiau priimti svarbius Europai sprendimus, ypač šiais neramiais laikais“, – mano Rolandas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rinkimai Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./S. ir R.Juraičiai

Smiltė pridūrė, kad iš Lietuvos EP narių ji tikisi stipresnio mūsų šalies balso, tradicinių vertybių puoselėjimo. „Esame už tradicinę šeimą, būtent ji nusipelno didesnio dėmesio“, – teigė ji.

Iš prezidento Juraičiai tikisi sugebėjimo sutelkti žmones. „Prezidentas turi būti aukščiau politinių rietenų, vienyti žmones. Labai geras prezidentas buvo Valdas Adamkus. Kai prezidentas yra telkiantis ir vienijantis, žmonės būna labiau bendruomeniški, drąsiau ir aktyviau kovoja su negerovėmis visuomenėje“, – kalbėjo Juraičiai.

Kauno mieste iki 14 val. balsavo 24,36 proc. rinkėjų, Kauno rajone – 23,92 proc.

Prezidento rinkimų antrajame ture varžosi du daugiausiai balsų pirmą kart balsuojant surinkę kandidatai: antros kadencijos siekianti šalies vadovė Dalia Grybauskaitė ir socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis.

Europos Parlamento rinkimuose dėl 11 mandatų Lietuvai rungiasi devynios partijos ir viena dviejų partijų koalicija.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius