Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvą nuolat peikiantis Valdemaras Tomaševskis bandys tapti jos prezidentu

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) pirmininkas, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis dalyvaus gegužę vyksiančiuose Lietuvos prezidento rinkimuose. Tai trečiadienį paskelbė partijos Vyriausioji taryba.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Ji teigia V.Tomaševskiui pasiūliusi kandidatuoti šalies prezidento rinkimuose dar gruodį, tačiau jis tuomet esą paprašė laiko pasiūlymui apgalvoti ir į politinę situaciją įsigilinti.

„Reiškiame pasitenkinimą dėl to, kad partijos pirmininkas priėmė pasiūlymą kandidatuoti prezidento rinkimuose. Manome, kad visa tai, kas yra teigiama ir ką pavyko įgyvendinti viename regione, galima įgyvendinti visoje valstybėje. Visos šalies gyventojai neabejotinai laukia to jau ilgą laiką, nori to“, – teigia partija.

Partija tikina, kad, jei LLRA neiškeltų kandidato, politinėje scenoje atsirastų vakuumas. „O to rinkėjai nesuprastų, dar daugiau – tai juos dezorientuotų“, – priduria partija.

Partija primena, kad V.Tomaševskis dalyvavo prezidento rinkimuose 2009 m. Tąkart jis užėmė ketvirtą vietą ir surinko apie 5 proc. balsų.

„LLRA pirmininko sąžiningas ir drąsus darbas šiandien šalyje yra žinomas dar plačiau, todėl jam atsiveria reali galimybė pagerinti iki šiol turėtus rezultatus ir netgi patekti į antrąjį rinkimų turą“, – teigiama partijos pranešime.

V.Tomaševskis yra dvyliktas asmuo, panoręs dalyvauti prezidento rinkimuose gegužę. Pastaruoju metu jis pagarsėjo tuo, kad Lietuvą Europos Parlamente lygino su Sovietų Sąjunga, kritikavo tautinių mažumų padėtį šalyje.

Iki šiol kandidatais yra registruota dabartinė šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė, bedarbis Alfredas Aliukevičius, socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis, Žaliųjų partijos pirmininkas Linas Balsys, verslininkė Kristina Brazauskienė, pensininkas Antanas Mickevičius, Darbo partijos atstovas Artūras Paulauskas, Ignalinos meras Bronis Ropė, Sovietų Sąjungą šlovinantis Jurijus Subotinas ir Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius