Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po pirmųjų debatų rinkėjų nuomonę apie save labiausiai pataisė D. Grybauskaitė ir A. Zuokas

Pirmuosiuose rinkimų debatuose geriausiai pasirodė prezidentė Dalia Grybauskaitė, rodo LRT užsakymu atliktos televizijos debatų auditorijos apklausos, kurią atliko bendrovė „Baltijos tyrimai“, duomenys. Tačiau jai ant kulnų lipa Zigmantas Balčytis ir Artūras Paulauskas.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Balandžio 17 dieną LRT televizijos debatuose, kurių tema buvo ekonomika, dalyvavo visi septyni į aukščiausią šalies postą nusitaikę kandidatai.

Atsakydami į klausimą, kaip vertina kandidatų į prezidentus pasirodymą pagal 10 balų skalę, respondentai Daliai Grybauskaitei skyrė 7,2 balo. Nuo jos šiek tiek atsiliko Zigmantas Balčytis, surinkęs 6 balus. Artūrui Paulausko ir Artūro Zuoko pasirodymą apklaustieji įvertino vidutiniškai – 5,4 balo. Naglio Puteikio pasirodymas, apklaustųjų nuomone, vertas 5,1, Bronio Ropės  – 4,8 balo. Blogiausiai, respondentų nuomone, pasirodė Valdemaras Tomaševskis, gerokai atsilikęs nuo D. Grybauskaitės ir įvertintas 3,2 balo.

Didžiosios dalies apklaustų žiūrovų nuomone, D. Grybauskaitė debatuose pasirodė geriausiai. Taip mano beveik 46 proc. apklaustųjų. Kad Z. Balčytis buvo geriausias rinkimų debatų laidos dalyvis, galvoja 13,7 proc. Artūrui Paulauskui savo simpatijas skyrė 10,8 proc. žiūrovų. N. Puteikis labiausiai patiko 9,5 proc. Panašaus palaikymo sulaukė ir A. Zuokas – 9,2 proc. Tik 3,5 proc. apklaustųjų mano, kad geriausias buvo B. Ropė. Taip galvojančių apie V. Tomaševkį yra dar mažiau – 0,6 proc. Tuo metu 7 proc. apklaustųjų teigė nežinantys, kuris laidos dalyvis šį kartą buvo geriausias.

„Baltijos tyrimai“ televizijos debatų auditorijos taip pat klausė, ar kandidatų pasirodymai šioje debatų laidoje pagerino, ar pablogino nuomonę apie juos. Ir čia D. Grybauskaitė buvo nepralenkiama. 31,4 proc. apklaustų žiūrovų pasakė, kad jų nuomonė apie šią politikę po debatų pagerėjo. Tų, kurių nuomonė apie D. Grybauskaitę pablogėjo, buvo 11,1 proc. Po laidos pagerėjo 24,4 proc. žiūrovų nuomonė apie A. Zuoką (pablogėjo – 10,5 proc.). A. Paulauskas nuomonę apie save pagerino 23,2 proc. (pablogino 14,6 proc.) žiūrovų. Panašiai šį kartą sekėsi ir Z. Balčyčiui. Jis 22,5 proc. apklaustų žiūrovų patiko labiau nei iki debatų, 10,8 proc. – patiko mažiau. N. Puteikis labiau patiko 21,6 proc. žiūrovų, mažiau – 16,8 proc. Nuomonę apie B. Ropę į gerąją pusę pakeitė 20 proc. žiūrovų, į blogąją – 17,1 proc. V. Tomaševskio pasirodymas sulaukė daugiau neigiamų vertinimų. 37,1 proc. apklaustųjų teigė, kad nuomonė apie šį kandidatą po laidos pablogėjo. Tik 6,7 proc. teigė, kad pagerėjo.

Bendrovė „Baltijos tyrimai“ apklausė 315 respondentų. Rinkimų debatai per LRT televiziją ir LRT radiją vyks kiekvieną ketvirtadienį iki Prezidento rinkimų. Balandžio 24 dieną, 21.15 val., vyksiančių debatų tema – socialinė politika, švietimas ir sveikatos apsauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius