Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidento rinkimus kai kurie kauniečiai vadino cirku

Keliose Kauno apylinkėse užkalbinti rinkėjai nepuoselėja didelių iliuzijų ir tiksi, kad gyvenimas po prezidento rinkimų bent jau nepablogės. Dauguma mano, kad šiuose rinkimuose buvo mažai stiprių asmenybių, debatai buvo nykūs, daug drabstytasi purvais.
Rinkimai Kaune
Rinkimai Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Rinkimai

Kaniūkų apylinkėje užkalbinti sutuoktiniai Linas ir Danutė tvirtino, kad šiuose prezidento rinkimuose nebuvo stiprių asmenybių, todėl debatai buvę nykus. „Buvo ne debatai, o kažkoks chaosas, neišgirdome idėjų, vizijų, sprendimų pasiūlymų. Matėme daug klounų, kurie iškėlė kandidatūras tiesiog norėdami pasirodyti. Viskas buvo panašu į cirką. Gal reikėtų didinti piniginius įnašus, norintiems tapti kandidatais?“, – kritikavo kandidatų rinkimų kampaniją sutuoktiniai.

„Prisiminkite, kokias mašinas turėjome prieš daugiau kaip 20 metų. Negali sakyti, kad gyvenimas blogėja“, – mano Linas ir Danutė.

Visgi jie įsitikinę, kad į rinkimus ateiti būtina. „Nusipelnome tokios valdžios, kokie esame patys. Mes vis dar tik mokomės demokratijos. Tačiau matau daug gerų pokyčių. Pažiūrėkite į automobilius, kuriais atvažiuoja rinkėjai, prisiminkite, kokias mašinas turėjome prieš daugiau kaip 20 metų. Negali sakyti, kad gyvenimas blogėja“, – mano Linas ir Danutė.

Kitas šios apylinkės gyventojas 29 metų Adomas sakė, kad pasigenda nuoseklumo ir stabilumo iš valdančiųjų valstybę. „Man nebuvo sunku apsispręsti, nes atmečiau tuos kandidatus, kurie siūlo viską versti aukštyn kojomis. Nesvarbu, kas laimės rinkimus, svarbu išlaikyti valstybės kryptį, susikurti strategija ir visiems jos laikytis, gali keistis tik įgyvendinimo būdai“, – samprotavo Adomas.

Šilainiuose, Ąžuolo apylinkėje atėjusi balsuoti pensininkė Onutė netiki, kad po rinkimų, kas nors pasikeis. „Nesu tokia naivi, matau daug neteisybės, bet negaliu nebalsuoti, nes mano balsas gali atitekti kam nors, kuris pridarys dar daugiau bėdų. Kitaip tariant, nieko nesitikiu, bet nenoriu, kad būtų dar blogiau“, – aiškino moteris.

Tuo tarpu Žiemgalių apylinkės rinkėja Irena tvirtino, kad matė tris stiprius kandidatus. „Todėl man rinkiminė kova buvo įdomi, reikėjo gerai pagalvoti, už ką balsuosiu. Manau, kad nors prezidentas ne visagalis, bet ir ne simbolinė figūra, jei pats to nenori“, – įsitikinusi ji.

Miesto centro Aušros apylinkėje stebėtoja dirbanti Dalia Juodaitienė mano, kad nors kandidatų debatai buvę silpni, bet buvo ir keli stiprūs kandidatai ir negalima sakyti, kad šiuose rinkimuose lyderis yra labai aiškus. „Iš prezidento negalime labai daug ko laukti, jo galios ribotos, bet jis gali daug nuveikti, pavyzdžiui, vetuoti Seimo įstatymus, savo autoritetu sutramdyti savivalę ir panašiai. Todėl šie rinkimai labai svarbūs šalies raidai“, – įsitikinusi ji.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dalia Juodaitienė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dalia Juodaitienė

D.Juodaitienė įsitikinusi, kad rinkėjai Kaune yra aktyvūs. „Ryte balsavau Vilijampolėje, ten nuo pat ryto jau ėjo minios žmonių, ko anksčiau nebūdavo“, – tvirtino ji.

Tuo tarpu kita stebėtoja Riva Teitelbaumienė mano, kad miesto centre situacija kitokia ir ji nėra tikra, kad nebus antrojo turo. „Iš patirties galiu pasakyti, kad bent jau miesto centro gyventojai šiandien ne tokie aktyvūs kaip per Seimo rinkimus. Be to, čia balsuoti ateina deklaravę savo gyvenamą vietą ne konkrečioje apylinkėje, bet savivaldybėje.  Todėl žmonių čia turėtų būti daug daugiau nei matau“, – pastebi ji.

Kauno rajone, Raudondvaryje kalbinti rinkėjai buvo kategoriški. „Matėme labai daug purvo, kandidatai tik plūdosi ir daugiau nieko. Esame labai nusivylę šių rinkimų kandidatų organizuotomis kampanijomis, vyravo ne idėjų kova, o drabstymasis purvais“, – teigė pensininkai Jonas ir Regina Česnavičiai.

Kita raudondvarietė Bronislava teigė iš anksto žinojusi, už ką balsuos, todėl nelabai klausėsi debatų ir nebuvo linkusi vertinti kandidatų. „Man abejonių nebuvo niekada. Gaila tik, kad prezidentui sunku įveikti galingus valdžios klanus, kurie turi savanaudiškų interesų“, – įsitikinusi moteris.

Sekmadienį vykstančiuose prezidento rinkimuose iki 14 valandos balsavo maždaug ketvirtadalis rinkėjų – 26,8 proc. Kaune iki 14 val. – 28,76 proc.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius