-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naglis Puteikis pasipiktino Daliai Grybauskaitei numatyta išlyga

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) trečiadienį Seime septyniems kandidatams į prezidentus įteikė kandidato pažymėjimus.
Dalia Grybauskaitė
D.Grybauskaitė atsiima kandidato į prezidentus pažymėjimą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rinkimuose varžysis socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis, antros kadencijos siekianti šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, Darbo partijos atstovas parlamentaras Artūras Paulauskas, parlamentaras Naglis Puteikis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Ignalinos meras Bronis Ropė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Kandidatai neturėjo priekaištų deklaracijos tekstui, išskyrus N.Puteikį, kuriam nepatiko, kad jame D.Grybauskaitei numatyta išlyga – ji gali nedalyvauti debatuose, jei tuo metu turės dirbti.

Kandidatai pilietinės iniciatyvos „Baltosios pirštinės“ atstovų iniciatyva pasirašė garbingų ir sąžiningų rinkimų deklaraciją.

Kandidatai neturėjo priekaištų deklaracijos tekstui, išskyrus N.Puteikį, kuriam nepatiko, kad jame D.Grybauskaitei numatyta išlyga – ji gali nedalyvauti debatuose, jei tuo metu turės dirbti.

„Koks darbas po 21 valandos?“, – klausė jis.

N.Puteikis pažymėjimų įteikime pasirodė be kaklaraiščio. Jis sakė, kad taip ir bus, kol kai kurios žiniasklaidos priemonės, darydamos apklausas apie kandidatų populiarumą, ignoruos jo pavardę.

„Pats faktas, kad rinkimų kampanija nuo pat pradžių yra nesąžininga, rodo, kad vieno kandidatų štabas yra sudaręs komercines sutartis su šitomis neva vakarietiškomis žiniasklaidos priemonėmis“, – žurnalistams piktinosi N.Puteikis.

Kandidatai į renginį atvyko su palaikymo komandomis, tačiau visus nustelbė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) pirmininko V.Tomaševskio palaikytojai. Po pasirašymo V.Tomaševskiui buvo įteikti glėbiai gėlių, visų jų LLRA pirmininkas net negalėjo panešti.

A.Zuokas pasijuto Jamesu Bondu

Prezidentė D.Grybauskaitė nenorėjo atsakyti į klausimą, su kuriuo kandidatu jai būtų įdomiausia susirungti antrajame ture: „Nenorėčiau spėlioti, kaip rutuliosis įvykiai, aš viską palieku likimui ir mūsų žmonių valiai“. 

„Mano pažymėjimo numeris – 07, tai beveik Jamesas Bondas, o jis visada laimi“, – bandė šmaikštauti A.Zuokas, paprašytas pakomentuoti politologų nuomonę, kad jis nesiekia prezidento posto, tiesiog nori būti matomas ir likti Vilniaus mero poste.

Mano pažymėjimo numeris – 07, tai beveik Jamesas Bondas, o jis visada laimi, – aiškino A.Zuokas.

„Aš esu labiau vegetaras, nei mėsėdis, kad norėčiau kam nors įkąsti“, – kalbėjo kandidatas į prezidentus, paklaustas, ar tokiu žingsniu jis nesiekia įkąsti prezidentei D.Grybauskaitei, kuri turi savo nuomonę apie sostinės šilumos ūkio tvarkymą. Pasak jo, tokios politologų įžvalgos – nieko vertos.

Jis pridūrė esantis už telkiančią, o ne skaldančią lyderystę.

Įgijo teisinę neliečiamybę

Kaip pažymėjo VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, nuo šio momento kandidatai įgyja teisinę neliečiamybę, jei jos iki šiol neturėjo pagal pareigas. Iš kandidatų tai – Ignalinos meras B.Ropė bei Vilniaus meras A.Zuokas, nes kiti jau turėjo imunitetą.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną. Antrasis turas, jei jo reikės, bus organizuojamas kartu su Europos Parlamento rinkimais gegužės 25 dieną.

Iš viso dalyvauti rinkimuose siekė 12 asmenų, tačiau kandidatais registruoti tik ne mažiau kaip 20 tūkst. jo kandidatavimą remiančių rinkėjų parašų pristatę politikai. Parašų surinkti nepavyko Lietuvos žaliųjų partijos vadovui parlamentarui Linui Balsiui, verslininkui Vladui Lašui, Kovo 11-osios akto signatarui Rolandui Paulauskui, vairuotojui Jonui Lašiniui bei Demokratinės darbo ir vienybės partijos pirmininkei Kristinai Brazauskienei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius