-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktoras Uspaskichas: remsime Zigmantą Balčytį, jei jis nekandidatuos į Europarlamentą

Darbo partijos (DP) įkūrėjas parlamentaras Viktoras Uspaskichas pripažįsta partijos kandidato Artūro Paulausko pralaimėjimą.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Uspaskichas sako neatmetantis galimybės paremti ir Dalią Grybauskaitę antrajame rinkimų ture. „Skaičius ir procentas džiugina, kad mes treti – nelabai džiugina, dar labiau nedžiugina, kad mes treti ir bus antras turas“, – A.Paulausko rinkimų štabe laukiant rezultatų sakė V.Uspaskichas.

Jis taip pat sutiko, kad A.Paulauską lenkiantis socialdemokratų kandidatas Zigmantas Balčytis antrajame rinkimų ture galėtų būti valdančiosios koalicijos remiamas kandidatas, tačiau tokiu atveju turėtų atsisakyti kandidatavimo Europos Parlamento (EP) rinkimuose. „Tokiu atveju balsuosime už jį dviem rankom“, – sakė V.Uspaskichas.

Skaičius ir procentas džiugina, kad mes treti – nelabai džiugina, dar labiau nedžiugina, kad mes treti ir bus antras turas, – sakė V.Uspaskichas.

„Darbietis“ tvirtino, kad priešingu atveju agituoti už Z.Balčytį antrajame rinkimų ture negalės, nes tai prilygtų agitacijai prieš Darbo partijos sąrašą kartu vyksiančiuose Europos parlamento rinkimuose.

Jis taip pat sakė norintis, kad D.Grybauskaitė laimėtų pirmąjame ture. „Rimtai galvosime, nuoširdžiai kalbu“, – sakė V.Uspaskichas, paklaustas, ar „darbiečiai“ nesvarsto galimybės paremti dabartinę prezidentę antrajame rinkimų ture.

V.Uspaskichas sakė nesvarstantis galimybių paremti Z.Balčytį už tai, kad formuojant naują Vyriausybę būtų palikti DP ministrai. „Jokių šioje vietoje sandėrių negali būti – prezidento rinkimai sau, Vyriausybė – sau“, – sakė Darbo partijos įkūrėjas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus iš 1805 apylinkių (iš viso yra 2004), užtikrintai pirmauja D.Grybauskaitė jau surinkusi 45,34 proc. balsų, Z.Balčytis yra antras su 14,23 proc. rinkėjų balsų, kiek daugiau nei procentu nuo jo atsilieka A.Paulauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius