Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zigmantas Balčytis: surinksiu 20 proc. ir laimėsiu antrame ture

Socialdemokratų partijos iškeltas kandidatas į prezidentus Zigmantas Balčytis sekmadienį demonstruoja pasitikėjimą savimi. Pripažinęs, kad pats balsavo už save jis žurnlistams pareiškė esąs tikras, kad sekmadienį už jį nubalsuos ne mažiau nei 20 proc. rinkėjų, o antrame rinkimų ture jis nugalėsiąs.
Zigmantas Balčytis
Zigmantas Balčytis su žmona Severina / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pirmame ture ne mažiau 20 proc, o, ko gero, bus ir daugiau. Antras turas bus man sėkmingas“, – užtikrintai tvirtino Z.Balčytis.

Tokios galimybės, kad antrojo turo išvis neprireiks, Z.Balčytis sako nematantis. „Aš žinau, kad bus kitaip“, – pareiškė jis.

š manau, kad ta rinkimų taktika dėl kandidatų kultūros pasiteisino, – sakė Z.Balčytis.

Socialdemokratas džiaugėsi šiuose rinkimuose pasirinkęs taktiką nekritikuoti dabartinės šalies vadovės Dalios Grybauskaitės. Anot jo, ji visiškai pasiteisino.

„Matome, kad aktyvumas muša rekordus. Tai nereiškia, kad debatuose mes turime vienas kitą ypatingai kritikuoti ar įžeidinėti. Aš manau, kad ta rinkimų taktika dėl kandidatų kultūros pasiteisino“, – kalbėjo kandidatas.  

Pasiklydo tarp apylinkių

Z.Balčytis su žmona Severina suklaidino žurnalistus ir balsuoti atvyko kitur, nei buvo skelbta iš anksto. Socialdemokratas aiškino, kad taip nutiko dėl to, kad pasikeitė jo rinkimų apylinkė.

„Praėjusį kartą aš balsavau išankstiniame balsavime ir, matyt, štabe buvo sena informacija“, – paaiškino jis.

Žmona Severina progos pademonstruoti palaikymą vyrui neišnaudojo. Nors Z.Balčytis net dukart žmonos prašė atsistoti šalia, ji liko politiko užnugaryje.

Lietuvoje sekmadienį vyksiančiuose prezidento rinkimuose varžosi septyni kandidatai: socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis, antros kadencijos siekianti šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, Darbo partijos atstovas parlamentaras Artūras Paulauskas, parlamentaras Naglis Puteikis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Ignalinos meras Bronis Ropė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius