Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druskininkuose suplėšyti visų kandidatų į merus, išskyrus Ričardo Malinausko, plakatai

Sekmadienį pranešta, kad Druskininkuose ant reklaminio stendo suplėšyti opozicinių kandidatų į merus plakatai. Nenukentėjo tik dabartinio Druskininkų vadovo socialdemokrato Ričardo Malinausko plakatas. Įvykį tiria policija.
Druskininkuose suniokoti plakatai
Druskininkuose suniokoti plakatai / Lauryno Okockio nuotr.

Lietuvos žaliųjų partijos kandidatas į Druskininkų merus Laurynas Okockis, pastebėjęs vandalų suniokotus plakatus, kreipėsi į Druskininkų policijos komisariatą. Šeštadienį vos pakabinti kandidato į merus plakatai sekmadienį jau buvo supjaustyti.

„Nepakantumas kitoms politinėms jėgoms, oponuojančioms dabartinei valdžiai, nestebina. Jau ne kartą opozicinių partijų kandidatų plakatai buvo plėšomi, niokojami. Kyla klausimas: ar atsitiktinai vieninteliai dabartinio Druskininkų mero plakatai liko nepaliesti? Gaila, tačiau Druskininkai pamažu tampa miestu, kuriame draudžiama žodžio laisvė. Už valdžiai nepatogią, nepalankią nuomonę gyventojai yra baudžiami, žmonės engiami dėl kitų politinių pažiūrų. Druskininkai pamažu tampa „mažąja Baltarusija“, –  pranešime spaudai cituojamas L.Okockis.

Pasak Lietuvos žaliųjų partijos Druskininkų skyriaus pirmininko, savivaldybės nesitaikstymas su kitokia nuomone pasireiškė jau ne kartą.

„Už mūsų kreipimąsi į Druskininkų savivaldybę ir kitas institucijas dėl galimų gyvūnų gerovės pažeidimų, kai miesto aikštėje pramogai dieną – naktį buvo laikomi gyvūnai, po policiją tampomi mūsų partijos nariai, kurie kitą dieną atėjo patikrinti, ar gyvūnai išvežti. Esu susidūręs ir su netikėtais trukdžiais rengti šviečiamuosius renginius apie gamtą vaikams, kai nebūna įmanoma tam rasti patalpų, o mokyklų ar miesto viešosios bibliotekos salės tuo metu būna tuščios, bet, deja, ne visiems mirtingiesiems prieinamos. Incidentai, nukreipti prieš esamai valdžiai galimai nepalankius, politiškai aktyvius miesto gyventojus, rinkimų metu itin suaktyvėja“, – teigė L. Okockis. 

Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai vyks kovo 1 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius