Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdiečiai plūsta į Kaziuko mugę pasilinksminti, apsipirkti ir rinkimų aptarti

Kol kiti didieji šalies miestai tik ruošiasi kasmetei Kaziuko mugei, Klaipėda jau šurmuliuoja nuo prekybininkų, pramogautojų ir smalsuolių gausos. Susirinkusieji nepraleido progos paburnoti ant valdžios, pasidalinti rinkiminiais lūkesčiais ir išpasakoti, ką patys darytų, jei valdžios vairas būtų atiduotas į jų rankas.
Kaziuko mugė Klaipėdoje
Kaziuko mugė Klaipėdoje / L. Sėlenienė

Kalbinti klaipėdiečiai kone vienbalsiu tikina nemanantys, kad po rinkimų uostamiestyje kas kardinaliai pasikeistų. Tačiau pokyčių nori visi sutartinai. Štai mažylį auginanti klaipėdietė Jolita pasakoja pasigendanti mieste dėmesio jaunoms šeimoms.

„Klaipėdoje norėtųsi daugiau žaidimų aikštelių, kiemuose daugiau vietos automobiliams. Trūksta mieste ir apšvietimo, kad visi galėtumėm jaustis saugiau“, – norus vardina klaipėdietė Jolita.

L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietė Jolita
L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietė Jolita

Jai antrina ir su atžalomis po Kaziuko mugę vaikštinėję klaipėdietis Saulius. Vyras neslėpė apmaudo, kad daugiausiai dėmesio šalyje sulaukia Vilnius, o ne vienintelis Lietuvos uostamiestis.

L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietis Saulius
L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietis Saulius

„Reikia, kad į miesto gerovę įsitrauktų uostas. Jame uždirbamus pinigus reikia investuoti į miestą. Tada turėtumėm daug aikštelių vaikams žaisti. Ne tik vilniečių, bet ir Klaipėdos gyventojų namai būtų gražūs. Žinoma būtina gaivinti ir kultūrinį miesto gyvenimą.“, – dėstė klaipėdietis Saulius.

Pasižmonėti į Kaziuko mugę užsuko ir iš Vokietijos trumpam į Lietuvą grįžusi ponia Jolita. Moteris prieš 4 metų  pakėlė sparnus į Vokietiją. Klaipėdon grįžta keletą kartų per metus, tačiau pastabų turi ir dabartinei, ir būsimai uostamiesčio valdžiai.

L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietė Jolita
L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietė Jolita

„Nors ir kokią valdžią išsirinktų klaipėdiečiai, niekas ženkliai nepasikeis. Juk ne nuo vietos valdžios viskas priklauso. Tačiau Klaipėda yra svarbiausias šalies miestas ir jam reikia skirti didžiausią dėmesį, o ne Vilniui. Uostamiestis yra perspektyviausias šalies miestas, o iš uosto į valstybės biudžetą suplaukia labai didelė dalis pajamų“, – apie dėmesį Klaipėdai pasakojo emigrantė Jolita.

20 metų Klaipėdoje gyvenantis Gintaras sako labiausiai norintis, kad sparčiau keistųsi miesto veidas ir Klaipėdoje atsirastų daugiau poilsio zonų.

L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietis Gintaras
L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietis Gintaras

„Norisi, kad centrinę „Atgimimo“ aikštę sutvarkytų. Seniai žada, tačiau niekas nejuda iš vietos. Reikėtų Klaipėdai ir gero stadiono, vaikams daugiau žaidimo aikštelių“, – pasakoja klaipėdietis.

O štai ponas Romualdas sako netrukus išeisiantis į pensija, tad  labai norįs, kad Klaipėdos senjorai sulauktų daugiau dėmesio.

L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietis Romualdas
L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietis Romualdas

„Mes norim išeiti pasižmonėti, patys susiburti į kolektyvus. Girdėjau, kad skyrė kažkokias patalpas pagyvenusiems žmonėms, tačiau labai nepatogioje miesto vietoje. Bet ko aš tik norėčiau, naujas meras čia nepadės. Jis juk tik kaip gėlytė – turi puošti miestą, o sprendimų jokių  nepriima“, – savo nuomonę apie vadovavimą miestui išsakė klaipėdietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius