Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos taryboje daugiausia mandatų iškovoję liberalai turės mažiau vietų – vietoj 13 tik 11

Savivaldybių tarybų rinkimai Klaipėdai didelių staigmenų nepateikė. Daugiausia mandatų laimėjo lyderių pozicijos Klaipėdos savivaldybės taryboje jau keliolika metų niekam neužleidžiantys liberalai. Tiesa, jų pajėgos naujojoje taryboje bus mažesnės nei dabartinėje.
Klaipėdos meras - džiazmenas -  Vytautas Grubliauskas
Klaipėdos meras - džiazmenas - Vytautas Grubliauskas / A. Venskaus nuotr.

Dabartinio Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko į rinkimus vesti Klaipėdos liberalai išsikovojo 11 mandatų  uostamiesčio savivaldybės taryboje – dviem mažiau nei turi dabar. Tai, kad išplėšti 13 mandatų liberalams jau nerealu, V.Grubliauskas nuspėjo iškart pasibaigus rinkimams, įvertinęs jiems nepalankų vangų rinkėjų aktyvumą.

Į rikimus atėjo tik maždaug kas trečias balsavimo teisę turintis klaipėdietis. 

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demoktarai bei Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija. Abi partijos pelnė po 4 mandatus.

Ketvirtoje vietoje liko šiuose rinkimuose debiutavęs visuomeninis rinkimų komitetas „Puteikis plius“. Nikos Puteikienės į rinkimus vesti Klaipėdos visuomenininkai laimėjo tris mandatus.

Tiek pat atstovų į  uostamiesčio savivaldybės tarybą galės deleguoti ir Lietuvos socialdemokratai. Po du – Klaipėdos visuomeninis rinkimų komitetas ir partija „Tvarka ir teisingumas“. Lietuvos rusų sąjungai atiteko vienas mandatas.

Du mandatus taryboje turėję Darbo partijos atstovai liko už 4 proc. barjero.

Dabartinėje Klaipėdos savivaldybės taryboje liberalai yra koalicijoje su Rusų aljanso atstovais ir partija „Tvarka ir teisingumas“.

Antrajame rinkimų ture dėl Klaipėdos vadovo posto kausis dabartinis meras V.Grubliauskas, gavęs 42,06 proc. balsų,  ir konservatorė A.Bilotaitė, kurios kraitis daug kuklesnis – 11, 77 proc. balsų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius