Vytauto Grubliausko rinkimų štabe nerimas neslūgsta: galandami ginklai antram turui

Kas vadovaus Klaipėdai kitus ketverius metus, šį vakarą nepaaiškės. Tuo įsitikinęs dabartinis uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas. Rinkimų rezultatų jis laukia kartu su savo komanda viename uostamiesčio bare. Politikas įsitikinęs, kad Klaipėdoje prireiks antrojo rinkimų turo, tačiau neabejoja, kad vienu iš kandidatų bus jis. O viena iš jo konkurenčių – Agnė Bilotaitė įsitikinusi, kad V. Grubliauskui antrame ture ietis teks suremti kaip tik su ja.
Rinkimų rezultatų laukimas Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus štabe
Rinkimų rezultatų laukimas Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus štabe / L. Sėlenienės nuotr.

Su kuo teks susikauti antrame rinkimų ture, pats V.Grubliauskas nesiryžta spėlioti. Neprognozuoja ir kiek mandatų Klaipėdos savivaldybės taryboje atiteks jo partijai. Šiuo metu Lietuvos Respublikos Liberalų sąjūdis į Klaipėdos savivaldybės tarybą yra delegavęs 13 savo atstovų. 

„Pradinės prognozės buvo nenusileidžiančios dabartiniam taryboje esančių mūsų partiečių skaičiui. Tačiau vertinant nedidelį rinkėjų aktyvumą, kuris liberalams nėra labai palankus, pasiekti šitą rezultatą gali būti sudėtinga“, – apie savo partijos šansus rinkimuose svarstė V.Grubliauskas.

Ką pats toliau veiktų, jei nebūtų išrinktas antrai kadencijai Klaipėdos meru, V.Grubliauskas neatskleidė, prisipažino, kad nelabai ir tesvarstęs. O štai jo konkurentė Seimo narė A.Bilotaitė kategoriškai taikosi tik į Klaipėdos mero postą. Žemesnės pareigos jos netenkintų.

L. Sėlenienės nuotr. /Agnės Bilotaitės komanda laukia rinkimų rezultatų
L. Sėlenienės nuotr. /Agnės Bilotaitės komanda laukia rinkimų rezultatų

„Aš buvau labai aiškiai deklaravusi savo poziciją, kad mane domina mero pareigos. Toks yra mano apsisprendimas ir aš kandidatuoju tapti tik mere. Tapusi savivaldybės tarybos nare Seimo narės mandato aš neatsisakyčiau“, – tikino A.Bilotaitė.

Į rinkimus jos vedamas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos Klaipėdos skyrius dabartinėje Klaipėdos savivaldybės taryboje turi 5 mandatus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius