Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuomonė: Kas bus geriausias NBA – LeBronas Jamesas ar Kevinas Durantas?

Prieš prasidedant 2010–2011 metų NBA reguliariajam sezonui girdėjome daug spekuliacijų, kas gi taps naudingiausiu čempionato žaidėju. Dažniausiai buvo minima Kevino Duranto pavardė.
LeBronas Jamesas ir Kevinas Durantas
LeBronas Jamesas ir Kevinas Durantas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atidesni krepšinio aistruoliai puikiai pamena praėjusius metus, kai jaunasis Oklahomos „Thunder“ puolėjas, vidutiniškai pelnydamas 30,1 taško ir atkovodamas 7,6 kamuolio, su komandos draugais sugebėjo patekti į atkrintamąsias varžybas. Čia jų laukė ne kas kitas, o būsimieji NBA čempionai – Los Andželo „Lakers“ su Kobe Bryantu priešakyje.

Nors seriją ir laimėjo „Lakers“, jaunieji Oklahomos krepšininkai parodė tvirtą charakterį. Kaip ir buvo galima tikėtis, iš šios komandos savo žaidimu išsiskyrė K.Durantas, nors prieš jį buvo metama sunkioji artilerija – vienas geriausių lygos gynybos specialistų Ronas Artestas.

Kalbant apie jaunąją „Thunder“ žvaigždę, verta prisiminti šį tarpsezonį vykusį pasaulio vyrų krepšinio čempionatą Turkijoje. Nors JAV krepšinio rinktinei nepavyko prisikviesti ryškiausių žvaigždžių, ji vis tiek tapo čempione. Turbūt neatsitiktinai šios nepatyrusios, bet protingai žaidusios rinktinės lyderis buvo K.Durantas.

Kiekviename mače surinkdamas 22,8 taško bei atkovodamas 6,1 kamuolio, jis padėjo savo šalies rinktinei iškovoti pasaulio čempionato aukso medalius. K.Durantui  atiteko ir naudingiausio žaidėjo prizas. Nieko nuostabaus, kad po tokių komandinių ir individualių laimėjimų dauguma krepšinio ekspertų iš anksto suskubo įvardyti jį kaip naudingiausią būsimo NBA čempionato žaidėją.

Pažvelgus į pirmą šio sezono pusę, „Thunder“ komandos rezultatai atrodo geri – pasiekta 21 pergalė per 31 mačą. Jos lyderio K.Duranto statistiniai duomenys, palyginti su praėjusiu sezonu, nors kiek ir suprastėję (vid. 28,1 tšk., 6,6 atk. kam., 3,1 rez. perd., 3,3 klaid.), leidžia jam išlikti vienu geriausių lygos krepšininkų.

Ar tokių pasiekimų pakaks norint gauti naudingiausio reguliariojo sezono žaidėjo titulą? Spėju, kad ne. 

Ir tam turiu rimtą argumentą – LeBroną Jamesą. Dukart iki tol geriausio žaidėjo titulą pelniusiam ir Karaliumi vadinamam krepšininkui šis tarpsezonis nebuvo ramus. Palikęs Klivlando „Cavaliers“ sudėtį ir persikėlęs į Majamio „Heat“, L.Jamesas sulaukė tikros krepšinio aistruolių kritikos lavinos.

Įgelti naujajam „Heat“ nariui nepamiršo ir senosios lygos žvaigždės, pavyzdžiui, Michaelas Jordanas, Charlesas Barkley. Viena įdomesnių pastarojo minčių: nuo šiol L.Jamesas žais Dwyano Wade`o vedamoje komandoje, tad jam teks tik pagalbininko vaidmuo.

Tačiau pirma sezono pusė parodė, kad seras Charlesas klydo. Mat greitai vietą komandoje radęs L.Jamesas tapo tikruoju „Heat“ žaidimo atakų dirigentu, kurio statistikos grafas dažnai puošia trigubi dubliai (vid. 24,5 tšk., 6,7 atk. kam., 7,2 rez. perd., 3,8 klaid.), o naudingumo koeficientas – vienas geriausių iš visos lygos žaidėjų. Žinoma, negalima pamiršti visos „Heat“ komandos pasiekimų:  14 pergalių per pastarąsias 15 rungtynių.

Tad kodėl gi NBA Karalius turėtų kam nors perleisti karūną?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius