-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl įsivėlusios klaidos Kelly Slateris per anksti tituluotas pasaulio banglenčių čempionu

Banglentininkų profesionalų asociacija (ASP) pranešė padariusi klaidą, kai trečiadienį JAV banglenčių žvaigždę Kelly Slaterį paskelbė pasaulio čempionu. Pasirodo, taškų skaičiavimo sistemoje įsivėlė klaida, ir nors „čempionas“ jau kėlė šampano taurę, kova dėl šių metų planetos čempiono titulo tęsiasi.
Kelly Slateris
Kelly Slateris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

39-erių metų JAV banglentininkas Kelly Slateris triumfavo „Rip Curl Pro“ varžybose San Franciske, kai trečiame raunde surinkęs 15,13 balo nugalėjo australą Danielį Rossą.

Šiose varžybose dar liko ketvirtas ir penktas raundai, tačiau iš pradžių organizatoriai skelbė, kad šios pergalės K.Slateriui užteko, jog jis užsitikrintų 2011 metų pasaulio čempiono titulą.

Vis dėlto, pasaulio čempionato bendroje įskaitoje dar gali įvykti pokyčių, o kovą dėl čempiono vardo tęsia australas Owenas Wrightas.

„Mes prisiimame visą atsakomybę dėl taškų skaičiavimo sistemos klaidos ir atsiprašome visų gerbėjų, banglentininkų ir, žinoma, Kelly bei Oweno“, – teigė asociacijos atstovas.

Tiesa, paveržti iš K.Slaterio titulą O.Wrightas gali tik susiklosčius šiai situacijai: australas turi tikėtis, kad K.Slateris nelaimės nė vieno iš likusių varžybų raundų San Franciske ir paskutiniame etape Havajuose. Maža to, šias varžybas jis pats privalo laimėti. Banglenčių pasaulyje neabejojama, kad toks scenarijus mažai tikėtinas, ir čempiono titulą, jau 11-ąjį savo karjeroje, vis tiek laimės K.Slateris.

„39-eri metai daugeliui žmonių atrodo gana jaunas amžius, – po varžybų sakė K.Slateris. – Anksčiau maniau, kad trisdešimties tu esi aukštumoje, bet dabar galvoju kitaip. Jaučiu, kad čiuožiu banglente pačiame aukščiausiame lygyje per visą savo karjerą ir, maža to, galiu dar tobulėti. Apie ilgą poilsį net negalvoju. Truputį atsipūsiu Havajuose ir žiūrėsime, ką rodys turnyrinė lentelė 2012-aisiais.“

Kelly Slaterio iškovoti čempiono titulai:

2010: Rip Curl Pro Search Puerto Rico – JAV
2008: Billabong Pro Mundaka – Ispanija
2006: Billabong Pro Mundaka – Ispanija
2005: Nova Schin Festival – Brazilija
1998: Mountain Dew Pipeline Masters – Havajai
1997: Expo 98 Figueira 97 – Portugalija
1996: Coca Cola Figueira 96 – Portugalija
1995: Chiemsee Pipe Masters – Havajai
1994: Chiemsee Gerry Lopez Pipe Masters – Havajai
1992: Alternativa Surf Rio – Brazilija

Pirmąjį pasaulio čempiono titulą 39-erių K.Slateris pelnė dar 1992-aisiais ir tuomet tapo jauniausiu čempionu banglenčių sporto istorijoje. Šiemet jis gali tapti seniausiu sportininku, nugalėjusiu didžiausiame šio sporto renginyje. Iš viso K.Slaterio karjeroje – net 55 iškovoti titulai.

VIDEO: Kelly Slater Moments

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius