Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Taurės varžybose siaučiant pūgai triumfavo lietuviai (nuotraukos)

Praėjusį savaitgalį buriuotojai galinėjosi su stichija laisvalaikio ir poilsio centre „Ventainė“. Čia vyko Extreme-sports.lt organizuojamos burlenčių Europos taurės (WWEC Winter Windsurfing Euro Cup 2010) antrojo etapo varžybos. Ekstremalūs įvykiai prasidėjo dar prieš varžybas. Dėl sudėtingų oro sąlygų, siaučiančių pūgų ir ypatingai prastos kelių būklės varžybų vietą pasiekė toli gražu ne visi dalyviai.
Buriuotojų varžybos
Buriuotojų varžybos / extreme-sports.lt nuotr.

Varžybose dalyviai lenktyniavo specialiomis ledrogėmis ir slidrogėmis su burėmis dviejose rungtyse – Course Race ir Slalom.

extreme-sports.lt nuotr./Buriuotojų varžybos
extreme-sports.lt nuotr./Buriuotojų varžybos

Course Race – tai rungtis, kur startavę dalyviai laviruote  pasiekia prieš vėją esantį ženklą, tada dideliu greičiu leidžiasi pavėjui. Distancija gali būti trikampio arba keturkampio formos. Sportininkams tenka įveikti keletą ratų, kurių kiekį nustato teisėjai įvertinę realias trasos ir vėjo sąlygas. Laimi tas, kuris pirmasis įveikęs visą distancija kerta finišo liniją. Šioje rungtyje svarbu ne tik fizinis sportininkų pasiruošimas, burės bei lentos valdymo įgūdžiai, bet ir taktika, sugebėjimas numatyti kiekvieną vėjo gūsį, reaguoti į kiekvieną vėjo krypties pasikeitimą.

Slalom – tai klasikinė rungtis, kurioje pučiant šoniniam vėjui reikia lenktyniaujant apvažiuoti du ženklus „aštuoniuke“ (dėl to ir atsirado slalomo pavadinimas). Laimi buriuotojas, kuris pirmasis įveikia visą distanciją ir kerta finišo liniją. Slalomo rungtyje galutinį rezultatą labiausiai nulemia posūkių atlikimo technika ir greitis tiesiosiose. Slalomo varžybos vyksta mažesnėje erdvėje lyginant su Course Race, todėl sukelia daugiau emocijų dalyvių.

Šeštadienį įvyko penki įskaitiniai Slalomo ir vienas Course Race rungties važiavimas. Nepaisant žiemiško oro ir siaučiančios pūgos, trasoje buvo tikrai karšta. Atkakli kova virė dėl kiekvieno distancijos metro,  galutinės kiekvieno važiavimo pozicijos tapo aiškios tik dalyviams kirtus finišo linija. Finišuojančių atotrūkį vienas nuo kito neretai galima būdavo išmatuoti centimetrais. Galutinėje įskaitoje minimalia persvara nugalėjo Latvijos atstovas Aleksandrs Leontjevs. Vienam iš stipriausių ir perspektyviausių Lietuvos buriuotojų kauniečiui Juozui Bernotui atiteko antroji vieta, trečioji atiteko kitam Lietuvos atstovui  iš to paties gilias buriavimo tradicijas turinčio miesto, Kauno – Giedriui Liutkui.

extreme-sports.lt nuotr./Buriuotojų varžybos
extreme-sports.lt nuotr./Buriuotojų varžybos

Sekmadienį oro sąlygos neleido surengti daugiau slalomo važiavimų. Antroji varžybų diena tapo Course Race diena. Ši rungtis tapo lietuvių triumfu dar prieš startą. Sudėtingos trasos sąlygos, storas sniego sluoksnis sąlygojo tai, kad ši rungtis tapo įkandama tik slidrogėms ir kaip paaiškėjo tokioms sąlygoms pasiruošę techniškai buvo tik penketas lietuvių. Po penkių važiavimų paaiškėjo galutinis prizininkų trejetas: Arvydas Moliušis, Juozas Bernotas, Robertas Berkelis.

Šių Europos Taurės varžybų etapai vyksta Suomijoje, Latvijoje, Estijoje, o nuo pernai rengiami ir Lietuvoje. Suomijoje vyko pirmasis šių metų WWEC varžybų etapas, bet dėl vėjo trūkumo lenktynės neįvyko, todėl galima teigti, kad Lietuvos etapas Ventainėje tapo pirmuoju šį sezoną. Pasibaigus žiemos sezonui visų etapų rezultatai bus susumuoti ir taip nustatyti galutiniai varžybų nugalėtojai bei prizininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius