Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai jėgas išmėgins už poliarinio rato (nuotraukos)

Vakar lietuvių delegacija jau pajudėjo į liepos 9–17 dienomis Skandinavijoje vyksiančias multisporto varžybas, kur tautiečių komanda bandys pasiekti ištvermės rekordą. Per 8 dienas truksiančias „Explore Sweden Monster 2010“ varžybas sportininkai be motorinių transporto priemonių pasiryžo įveikti beveik 1000 km.
Ankstesnių varžybų akimirka
Ankstesnių varžybų akimirka / P.Sundströmo nuotr.
Temos: 1 Lietuviai

„Šiam žygiui skirsime visas savo jėgas. Norime pabaigti trasą ir įrodyti, jog netgi mažos šalies sportininkai gali mesti iššūkį tokio lygio ištvermės varžyboms ir jas įveikti“, – sako lietuvių komandos kapitonas Dainius Mačiulis. Optimistiškai nusiteikęs sportininkas kelialapį savo komandai į šias varžybas iškovojo, kai laimėjo sostinėje vykusias ištvermės varžybas „Vilnius Challenge 2010“.

„Explore Sweden Monster 2010“ varžybos taps tikru ištvermės išbandymu jų dalyviams. Tikslią trasą visi dalyviai sužinos tik prie starto linijos. Kol kas žinoma tik tiek, kad išbandymai prasidės Atlanto vandenyno pakrantėje, esančioje šalia Lofoteno miesto Norvegijoje. Po to keliautojai ir varžybų dalyviai persikels į Švediją ir finišuos šiaurinėje Baltijos jūros pakrantėje.

Norėdami įveikti šią trasą sportininkai privalės bėgti, plaukti lediniu vandeniu, važiuoti dviračiu, kalnų upes įveikti baidarėmis ir kitokiomis priemonėmis, atlikti įvairias kalnų technikos užduotis.

Nepaprastai sudėtingose varžybose visi jų dalyviai, nesvarbu, kiek būtų patyrę, priartės prie savo galimybių ribos. Visa tai vyks šviečiant vidurnakčio saulei – tuo metu už poliarinio rato bus baltosios naktys, kai nebūna tamsaus paros meto.

Prireikė kaimynų pagalbos

Lietuvių komandą „Robinzonada Adventure Team“ sudarys trys lietuviai – Dainius Mačiulis (kapitonas), Marijus Rindzevičius ir Svajūnas Ambrazas. Visi jie – patyrę sportininkai kalnų dviračių, slidinėjimo, orientavimosi, maratonų bėgimo ir kitose sporto šakose. Ketvirtasis narys – daugkartinė Latvijos kalnų dviračių maratonų nugalėtoja – Mara Leitane.

„Gaila, kad nepavyko suburti vien tik lietuviškos komandos, nes šiuo metu ištvermingiausios Lietuvos moterys ruošiasi pasaulio čempionatams. Teko prašytis kaimynų pagalbos“, – apgailestavo lietuvių komandos vadovas D.Mačiulis.

Ruošdamiesi atsakingam išbandymui ištvermės varžybų dalyviai daug dėmesio skyrė specialioms treniruotėms – bėgiojo  basi su kuprinėmis ant pečių, plaukiojo šaltomis kalnų upėmis. Iki šiol panašaus pobūdžio ir trukmės ištvermės varžybose yra dalyvavę tik keletas lietuvių. Jeigu komanda „Robinzonada Adventure Team“ sėkmingai baigs varžybas, jie bus pirmieji lietuviai per savaitę įveikę 1000 km ilgio maršrutą, nesinaudodami jokiomis motorinėmis transporto priemonėmis.

Kas yra multisportas?

Multisportas – tai komandinis sportas, jungiantis kelias sporto šakas: trekingą, dviračius, baidares, alpinizmą ir t.t. Tai ištvermės sportas, nes paprastai varžybos vyksta nuo 1 iki 10 ir daugiau parų. Dažniausiai pasaulyje vykstančiose tokio tipo varžybose turi dalyvauti mišrios sudėties komandos, susidedančios iš 4 asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius