-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos jėgos aitvarų ir burlenčių sporto entuziastai pradeda greičio rekordų medžioklės sezoną

Penktadienį prasideda antrosios GPS burlenčių lenktynės Lietuvoje „Lietuvos GPS greičio iššūkis 2011”, kuriose šiais metais pirmą kartą dėl greičio rekordo varžysis ir jėgos aitvarų sportininkai. Visame pasaulyje populiarūs greičio „ginčai“ GPS lenktynėse Lietuvoje tęsis net penkis mėnesius iki lapkričio 30 d.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Remiantis tarptautine praktika jėgos aitvarų ir burlenčių varžybos bus organizuotos atskirose grupėse, bet palyginus rezultatus bus galima stebėti ir įvertinti, kas greitesnis – jėgos aitvaras ar burlentė. Ilgą laiką lyderiavo burlentės, tačiau neseniai didžiausias greitis buvo pasiektas jėgos aitvaru – net 103,06 km/h.

„Šiandien ir jėgos aitvarai, ir burlentės dėl pažangių medžiagų ir technologijų gali būti lygiaverčiai partneriai greičio varžybose, tačiau reikia pripažinti, kad vandens sąlygos taip pat turi didelę įtaką. Pasauliniai rekordai fiksuojami specialiai tam paruoštose kanaluose, kur vanduo yra visiškai lygus, o Lietuvoje dėl bangų vandens telkiniuose sąlygos palankesnės burlentėms,“ – pasakojo Gintas Lapėnas, vienas iš lenktynių Lietuvoje organizatorių, interneto portalo vejasgalvoje.lt vadovas.

GPS lenktynės unikalios tuo, kad varžomasi pagal GPS greičio prietaisų informaciją, ją siunčiant į tarptautinį interneto portalą www.gps-speedsurfing.com. Kaip ir 2010 m. greičio rezultatai galės būti matuojami bet kuriame vandens telkinyje Lietuvos Respublikos teritorijoje. Greičio rezultatas bus skaičiuojamas pagal penkių greičiausių 10 sekundžių plaukimų vidurkį („Average of the 5 Fastest Ten Second Runs“).

„Šios lenktynės – puiki galimybė visiems norintiems patirti lenktynių dvasią, nes nereikia mokėti jokio mokesčio, taip pat nesvarbus dalyvių amžius ir lytis. Tvarkaraštis yra individualus – kiekvienas dalyvis visą lenktynių laikotarpį, bet kuriuo metu, gali siųsti savo greičio rezultatus į lenktynių interneto svetainę,“ – sako Gintas Lapėnas.

Pirmosios tokios lenktynės buvo organizuotos 2010m. Šių lenktynių nugalėtoju tapo Karolis Sipavičius, Platelių ežere pasiekęs 31,04 mazgų (57,49 km/val.) greitį. Visi GPS greičio lenktynių „Lietuvos GPS greičio iššūkis 2010” prizinių vietų laimėtojai viršijo 30 mazgų greitį, kuris tarptautiniu mastu laikomas skiriamąja riba tarp mėgėjų ir profesionalų.

2011m. GPS greičio varžybas organizuoja burlenčių klubas „Vėjas galvoje“ ir “Facebook” grupė Winder.lt. Lenktynių draugas – gyvų žinių portalas 15min.lt visą lenktynių laikotarpį skelbs greičiausius buriuotojus. Greičiausiojo Lietuvos buriuotojo laukia portalo Autoplius.lt įsteigtas prizas, o jėgos aitvarų lenktynių nugalėtojas bus apdovanotas UAB „Windigo“ įsteigtu prizu.

Burlenčių ir jėgos aitvarų lenktynių „Lietuvos GPS greičio iššūkis 2011” pradžia skelbiama 2011m. gegužės mėn. 6 d. ir truks iki lapkričio 30 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius