-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pirmos žiemos žaidynės Vakarų Lietuvoje: ekstremalūs iššūkiai ant ledo

Pramogų ir azarto išsiilgusiems motociklų, keturračių ir sportinių automobilių mylėtojams nereikės laukti geresnių orų. Šeštadienį Gargžduose pirmą kartą bus surengtos „Žaibo“ žiemos žaidynės. Ant ledo ir sniego gaus automobilių varikliai, vyks kartingų, autokroso varžybos, šonaslydžio rungtys. Pagaudyti adrenalino kviečiami ne tik vyrai, bet ir damos, kurioms, kaip organizatoriai sako, rūpintis niekuo nereikia, pakaks atsinešti lūpdažį.
Gargžduose bus surengtos pirmos žiemos žaidynės ant ledo ir sniego.
Gargžduose bus surengtos pirmos žiemos žaidynės ant ledo ir sniego. / Organizatorių nuotr.

Žiemos žaidynės šeštadienį nuo pat 9 valandos ryto iki vakaro vyks ant Skaidrojo tvenkinio ledo, kuris yra tarp Dovilų ir Gargždų. Tvenkinys yra kelių kilometrų ilgio, tad vietos pakaks visų pramogų mėgėjams.

Žaidynes organizuoti sumanė Gargždų automobilių sporto klubas „Žaibas“. Anot klubo prezidento Leonido Ivanovo, idėja kilo visai netikėtai.

„Pradžioje žadėjome pasisėdėjimą su šašlykais klubo nariams, bet kai gamta tokia nuostabi ir tiek daug leidžia, sutarėme su savivaldybe padaryti pramogą ne tik sau, bet ir miesto gyventojams, sportininkams, automobilininkams. Tikimės, pirmas blynas nebus prisvilęs“, – pasakojo L.Ivanovas.

Gokartas.lt nuotr./Kartingai
Gokartas.lt nuotr./Kartingai

Čia vyks įvairios varžybos – slalomo, keturračių, kartingų, automobilių varžybos ant ledo, autokroso dalyviai susirungs trasoje, visureigių vairuotojai – žvyro karjere.

Pirmą kartą rengiamose žiemos žaidynėse dalyvaus ne tik mėgėjai, bet ir patyrę automobilių ir motociklų lenktynininkai. Kiekvienos klasės, o jų bus septynios, dalyviai trasą įveiks po tris kartus.

Jaunesni žaidynių dalyviai kviečiami registruotis į kartingų varžybas. L.Ivanovo teigimu, jokių pavojų neturėtų būti, kartingai bus mokomieji, su apsauginiais lankais, o jų važinėjimo zona ant ledo aptverta padangomis.

„Kviečiu ir moteris prisidėti, automobilis bus duotas, nieko nereikia turėti, tik lūpdažį, kad lūpos nesuskilinėtų“, – juokavo L.Ivanovas.

Moterys galės dalyvauti visose rungtyse ir trys geriausiai pasirodžiusios bus apdovanotos. Klubas jau pasirūpino 20-čia taurių komplektų geriausiems varžybų dalyviams.

Naujas renginys sulaukė didelio susidomėjimo. Pirmadienį socialiniame tinkle jau buvo per 400 žmonių, pasižymėjusių, jog vyks į šias žaidynes.

„Užsiregistravusių yra nemažai, kai kuriems jau gali tekti ir atsakyti. Autokroso yra 8 rungtys, gali startuoti apie 60 mašinų, jau užsiregistravo apie 50. Nesitikėjome tikrai tokio susidomėjimo, gamta tokią dovaną padarė“, – džiaugėsi L.Ivanovas.

Anot prezidento, automobilis žmogaus gyvenime jau nebėra pramoga, o tarsi kasdieninė duona, tad ir varžybos skirtos ne tik profesionalams.

„Su mašina reikia mokėti elgtis įvairiose situacijose – ant ledo taip pat, kad būtum profesionalus ir kelyje būtų kuo mažiau įvykių“, – sakė gargždiškis.

Dalyvių klasės*:

ATV 4x4 iki 750 cc

ATV 4x4 virš 750 cc

ATV 2x4

ATV 2x4 su dygliuotomis padangomis

UTV 4x4

MX iki 250 cc su dygliuotomis padangomis

MX nuo 250 cc su dygliuotomis padangomis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius