-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vykstantiems slidinėti: kokį keliavimo būdą rinktis?

Nėra abejonės, kad slidinėjimo kurortą pasirinkus kaimyninėje Latvijoje ar Lenkijoje, patogiausia keliauti automobiliu. Atstumai gana nedideli, tad ir kelionė neprailgs. Tačiau vykstant slidinėti į Skandinavijos ar Vakarų Europos šalis tenka rimtai pasvarstyti, kuris keliavimo būdas yra patogiausias ir priimtiniausias. Iš kokių alternatyvų galime rinktis?
Slidinėjimo apranga
Slidinėjimas / Fotolia nuotr.

Dauguma galėtų sutikti, jog skrydis lėktuvu – pats greičiausias ir (veikiausiai) vienas patogiausių būdų keliauti apskritai. Keletą valandų trunkanti kelionė patogioje kėdėje, ir jūs jau pasirinkote šalyje.

Tiesa, jeigu kartu su savimi žadate imti ir savo slidinėjimo įrangą, verta pasidomėti, kokius mokesčius pasirinkta oro linijų bendrovė taiko už slidinėjimo ir snieglentininko inventoriaus gabenimą.

Kaip ir perkant pigių skrydžių bilietus, mokėti už slidinėjimo įrangos gabenimą yra gerokai pigiau prieš skrydį. Kai kurios oro linijos šią paslaugą teikia nemokamai, tačiau dažnu atveju už atitinkamą daiktų kiekį, neviršijantį 20 kg, sumokėsite apie 40–60 EUR.

Turėkite omenyje, kad atvykti į oro uostą yra tik dalis jūsų kelionės. Likusį kelią iki pasirinktos slidinėjimo trasos ar viešbučio teks įveikti patiems. Jeigu jūsų rankos pilnos daiktų, reikės nuomotis automobilį, užsisakyti taksi ar pasirūpinti autobuso bilietais iš anksto.

BFL/Sauliaus Žiūros nuotr./Turizmas
BFL/Sauliaus Žiūros nuotr./Turizmas

Keliaudami automobiliu būsite mobilūs visą laiką. Jums nereikės rūpintis dėl išvykimo ir atvykimo grafikų bei gabenamo bagažo kiekio (krausitės tiek, kiek tilps į jūsų automobilį).

Be to, keliaudami automobiliu, esant poreikiui, galėsite stabtelėti ir aplankyti pasirinktus turistinius taškus, galėsite netgi pakeisti savo numatytą galutinį kelionės tikslą.

Deja, keliauti ilgas distancijas automobiliu – vairuotojo ištvermės ir keleivių pakantumo išbandymas. Jeigu vykstate žiemos metu, gali tekti keliauti sunkiomis oro sąlygomis bei slidžiais keliais.

Vykstant slidinėti
Vykstant slidinėti

Tiesa, dažnai užmirštama, jog keliaujantieji automobiliu gali pasinaudoti keltų paslaugomis. Iš Klaipėdos uosto išplaukiantys keltai gali nuplukdyti jus ir jūsų automobilius kelis šimtus ar net tūkstantį kilometrų jūros keliu.

Pasirinkę kryptį Klaipėda–Kylis (Lietuva – Vokietija), turėsite gausybę pasirinkimų, kur keliauti toliau. Nuo Kylio keltų terminalo Iki Hamburgo – vos 100 km, o nuo jo – perpus mažesni atstumai iki slidinėjimo zonų Austrijoje, Šveicarijoje ar Prancūzijoje, kuriuos įveiksite judėdami puikiais Vokietijos greitkeliais.

Nuo Kylio keltų terminalo Iki Hamburgo – vos 100 km, o nuo jo – perpus mažesni atstumai iki slidinėjimo zonų Austrijoje, Šveicarijoje ar Prancūzijoje, kuriuos įveiksite judėdami puikiais Vokietijos greitkeliais

Taigi, keliaudami tokiu būdu galėsite taupyti jėgas ištvermės reikalaujančioms žiemos pramogoms.

Be to, nereikės rūpintinis kelių pasirinkimu, ieškoti tarpinių stotelių, kur pailsėti – gyventi galėsite kelto kajutėse.

Šiuolaikiniai keltai yra modernios konstrukcijos, puikiai įrengti ir pritaikyti keleivių pervežimui, todėl juose, kaip plaukiojančiuose viešbučiuose, suteikiamos svarbiausios keleivių poreikius atitinkančios paslaugos.

Plaukdami keltu galėsite apsipirkti parduotuvėje, linksmai leisti laiką kelto bare ar jaukiai pavakarieniauti kelto restorane. Keliaujantiems su mažamečiais vaikais nereikės rūpintis jų užimtumu – keltuose specialiai vaikams yra įrengti žaidimų kambariai.

Bagažo kiekis, plaukiant keltu, priešingai nei skrendant lėktuvu, nėra apmokestinamas. Į lėktuvą nepasiimsite ir jokio gyvūno, o plaukiant keltu jūsų augintinis galės keliauti kartu. Nepamirškime ir tokių „smulkmenų“, kaip automobilio tausojimas, degalų taupymas bei saugumas.

Kai kam plaukimas atrodo gana ilgas keliavimo būdas. Bet iš tikrųjų nebūsite pririšti prie kėdės, kaip lėktuve ar automobilyje. Galėsite visą laiką laisvai judėti erdviuose keleiviniuose deniuose, išeiti pasivaikščioti į atvirą denį ar patogiai įsitaisyti kajutėje. Be to, jeigu jau keliaujate atostogauti – tai kam skubėti?

Keltas / AB „DFDS Seaways“ nuotr.
Keltas / AB „DFDS Seaways“ nuotr.

Paskutinė alternatyva, kurią galite rinktis – agentūrų siūloma kelionė į jūsų pasirinktą slidinėjimo kurortą. Sukti galvos, tikėtina, jog nereikės, nes kelionės planą jums pateiks kelionės organizatorius. Tačiau keliaujant šiuo būdu svarbiausia neapsigauti – pasidomėti ir įvertinti, ar siūloma kelionės kaina yra adekvati paslaugoms, kurias gausite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius