Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min.lt „Fantasy“ lygą laimėjo Vadimas Velička

Paskutinės Europos čempionato dvikovos įnešė permainų 15min.lt organizuotoje „Fantasy“ lygoje. Ilgą laiką pirmavęs Algirdas Juškevičius su savo komanda finišo tiesiojoje pritrūko kvapo ir į priekį praleido ne vieną varžovą. Nugalėtoju tapo Vadimas Velička. Iš viso V.Velička, kuris į priekį išsiveržė po pusfinalio kovų, surinko 352 taškus ir artimiausią persekiotoją aplenkė net 15 taškų.
Ispanų triumfo akimirka
Ispanų triumfo akimirka kai kam tapo ir asmenine triufo akimirka "Fantasy" lygoje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Finale Vadimui daugiausia taškų – 14 – surinko puikiai rungtyniavęs ir vieną įvartį įmušęs gynėjas Jordi Alba. 12 taškų pridėjo komandos kapitonu pasirinktas kitas ispanų gynybos ramstis Gerardas Pique. Aštuoni taškai – puolėjo Fernando Torreso sąskaitoje.

Antroje vietoje su 337 taškais 15min.lt lygoje liko Rokas Tenys. Kaip ir V.Veličko, Rokui daugiausia taškų sukrovė J.Alba. 12 taškų pridėjo kapitonu paskirtas Alvaro Arbeloa, po septynis – Ikeras Casillasas ir Sergio Ramosas. Koją kovojant dėl pirmosios vietos Rokui pakišo pernelyg didelis pasitikėjimas italų puolėjais. Nė Antonio Cassano, nė Mario Balotellis finale nepasižymėjo ir iš viso abu kartu tesurinko tris taškus.

Trečioje vietoje „Fantasy“ lygoje liko slapyvardžiu YaMa pasivadinęs 15min.lt skaitytojas. Ant prizininkų pakylos jis užšoko dėka labai įžvalgaus sprendimo komandos kapitonu pasirinkti J.Albą. Šis žingsnis komandai atnešė net 28 taškus.

Tarp visų lygoje savo jėgas išmėginusių merginų geriausiai pasirodė itin stabiliai taškus rinkusi ir nė vienai konkurentei pirmosios vietos neužleidusi Ieva Celešienė. Bendroje įskaitoje Ieva liko devinta. Tuo tarpu 15min.lt žurnalistų gretose įžvalgiausiu strategu tapo sporto žurnalistas Aurimas Tamulionis. Paskutiniajame ture šoktelėjęs aukštyn, Aurimas galutinėje rikiuotė liko dvyliktas.

Svajonių ekipa

Po kiekvieno čempionato etapo tradiciškai jums pristatydavome ne tik turnyrinę lentelę, tačiau ir kiekvieno turo svajonių ekipą. Pasibaigus čempionatui, pats laikas peržvelgti, kurie gi žaidėjai surinko daugiausiai taškų viso čempionato metu ir taip užsitarnavo vietą tarp geriausiųjų.

Tarp vartininkų triumfavo Ikeras Casillasas, kuris vienintelį įvartį į savo vartus šiame čempionate praleido dar pačiose pirmose rungtynėse su Italija. Nuo to laiko rasti kelio į šio Madrido „Real“ vartų sargo ginamus vartus nepavyko niekam. Iš viso Ikeras per čempionatą surinko 35 taškus.

Savaime suprantama, kad šio įspūdingo rezultato I.Casillasas nebūtų pasiekęs, jei ne Ispanijos komandos gynėjų pagalba. Svajonių vienuolikėje sutinkame net penkis gynėjus ir net keturi jų atstovauja ispanams.

Apskritai daugiausia taškų šiame čempionate surinko J.Alba – 46.  Jis ne tik sugebėjo atlikti savo tiesiogines pareigas gynyboje, tačiau buvo labai naudingas ir puolant. Jo sąskaitoje yra ir rezultatyvus perdavimas, ir įvartis. 37 taškus surinko G.Pique, po 35 – S.Ramosas ir A.Arbeloa. Vienintelis ne ispanas geriausių gynėjų gretose yra portugalas Pepe. Šiame čempionate jis uždirbo 27 taškus.

Saugų grandyje sutinkame keturis futbolininkus. Šimtąsias rungtynes rinktinėje dubliu pažymėjęs X.Alonso surinko 27 taškus, o į puolimą smaigalį ne kartą mestas Cescas Fabregasas susikrovė 26 taškus. Daugiausia taškų – 29 – surinko italas Andrea Pirlo, kurį futbolo ekspertai vienareikšmiškai įvardija kaip svarbiausią italų sėkmės kalvį. Vokietis Mesutas Ozilas surinko 25 taškus.

Puolimo smaigalyje „Fantasy“ svajonių komandoje rungtyniauja vienintelis ispanas Davidas Silva. Finale pasižymėjęs „Manchester City“ atstovas iš viso turnyro metu surinko 30 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius