Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar Mesutas Özilas – tikrai Vokietijos futbolo viltis?

Prieš Europos futbolo čempionatą Vokietijos rinktinės pasididžiavimas Mesutas Özilas, antros kartos turkų emigrantų sūnus, žaidžiantis Madrido „Real" komandoje, buvo lyginamas su ispanu Andrésu Iniesta ir portugalu Cristiano Ronaldo. Futbolininko tėvas Mustafa Özilas stengiasi, kad plačiai pasklistų garsas apie sūnaus šlovę, rašo „Spiegel“.
Mesutas Ozilas
Mesutas Ozilas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau, atrodo, kad 23-ejų futbolininkui po Lenkijoje ir Ukrainoje vykusios Europos futbolo čempionato prireiks daugiau paguodos negu bet kam kitam.

Visi galėjo pastebėti, kaip sutrūkčiojo futbolininko pečiai, kai Vokietijos futbolo federacijos vadovas Wolfgangas Niersbachas po Vokietijos pergalės prieš Daniją paspaudė M. Özilui ranką. Ketvirtfinalyje Vokietija prieš Graikiją iškovojo pergalę, bet ar ši pergalė tikrai žymi M. Özilo žingsnį megažvaigždės statuso link?

Po Vokietijos pergalės prieš Graikiją 4:2  M. Özilas, kaip ir po atidarymo rungtynių su Portugalija, buvo išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju. Nusifotografavęs su apdovanojimu, M.Özilas nusiėmė ausines ir kažką nedrąsiai pasakė apie tai, kad po rungtynių į jų persirengimo kambarį atėjusi Vokietijos kanclerė Angela Merkel pasakė: „Žinoma, ji manė, kad ši diena buvo sėkminga.“

Po pergalės prieš Nyderlandus Charkove M.Özilas išėjo neprataręs nė žodžio, tarsi norėdamas pasislėpti už komandos draugo Sami Khedira, su kuriuo žaidžia ir „Real Madrid“ ir nacionalinėje komandoje,  pečių.

M.Özilas gimė Gelzenkirchene. Namuose Mesutas, vyresnis jobrolis ir dvi seserys kalbėjo turkiškai. Jo tėvas Mustafa į Vokietiją atvyko būdamas vos dvejų metų, kai Mesuto senelis gavo kalnakasio darbą Rūro baseine.

Pastebėjęs, kad Mesutas Özilas nuo mažų dienų gerai žaidžia futbolą, tėvas Mustafa ėmė rūpintis sūnaus karjera. Todėl jau 2010 metais Mesutas pasirašė 5 mln. eurų vertės kontraktą iki 2016 metų su „Real Madrid“. Taip M.Özilas tapo geriausiai uždirbančių „Real“ žaidėjų.

Mustafa  Özilas valdo šeimos bendrovę „ Özil Marketing”. Šioje agentūroje dirba iki 7 darbuotojų. Atstovas spaudai – Rolandas Eitelis. Asmens sargybiniai, gyvenantys su žvaigžde Madride, – tai jo pusbrolis Serdaras su draugu. Vienas iš jų rūpinasi namais, kitais – automobiliu, taip pat nuveža sportininką į treniruotes. M.Özilo brolis Mutlu koordinuoja kompanijos veikismus.

Mustafa  Özilas pakvietė šešis žurnalistus į Leipcigo restoraną pietų. Atrodo, lyg jis nervintųsi. Didelė restorano patalpa – apytuštė. M.Özilas nori kalbėti apie sūnaus sėkmę Ispanijos klube. Mustafa nepatenkintas, kad Vokietijoje tiesiogiai nerodomos rungtynės, kuriose žaidžia „Real“ ir tuo, kad Vokietijos spauda per mažai apie rašo ir kalba apie jo sūnų.

Neseniai M.Özilo tėvas atsisakė 200 tūkst. eurų reklamos pasiūlymo iš automobilių kompanijos, nes nusprendė, kad suma per maža. Tačiau paskui „Real“ žaidėjai turėjo atiduoti pusę rinkodaros pajamų klubui.

Ar pats Mesutas galvojo apie tai, kad apie jį mažai rašoma Vokietijos spaudoje? „Žinoma, kad labai gaila, tačiau iš kitos pusės, aš retai skaitau naujienas. Iki šiol nepastebėjau, kad jie rašo per mažai. Galbūt ateityje bus kitaip. Nė neįsivaizduoju“, – sako futbolininkas.

Mesuto tėvas suorganizavo sūnui fotosesiją žurnalui apie futbolą ir madą. Vienoje nuotraukoje futbolininkas vilki juodas, aptemptas kelnes su gėlių motyvais ir avi batais iki kelių. Pakėlęs galvą prisimerkęs Mesutas Özilas žvelgia į saulę. Žurnale Mesutas Özilas lyginamas su italų nebyliojo kino žvaigžde Rudolphu Valentino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius