Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arjenas Robbenas: „Nyderlandų rinktinėje žaidžia per daug didelių egoistų“

Pasaulio vicečempionė Nyderlandų rinktinė atsidūrė per žingsnį nuo kracho „Euro 2012“ čempionate dėl „didelių egoistų“ komandoje, pareiškė vienas oranžinių lyderių Arjenas Robbenas.
Arjenas Robbenas ragina komandos draugus išvien kautis dėl paskutinio šanso Europos čempionate.
Arjenas Robbenas ragina komandos draugus išvien kautis dėl paskutinio šanso Europos čempionate. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot saugo, rietenos rinktinės viduje prasidėjo po 2010-ųjų pasaulio čempionato, kur olandai nužygiavo iki pat finalo.

„Mums sunku todėl, kad komandoje yra per daug didelių egoistų, – KNVB svetainei rėžė 28-erių A.Robbenas. – Po pasaulio čempionato jų ego tik padidėjo. Sunku, kai rinktinėje tvyro tokia atmosfera, nes jeigu nori kažką pasiekti, turi žaisti kaip komanda, visus ego nustumiant į šalį.“

Dėl savanaudiško žaidimo dažnai pats kritikuojamas A.Robbenas neįvardino, jo nuomone, didžiausių egoistų komandoje, tačiau, anot pranešimų, oranžinių vienybę skaldo Rafaelio van der Vaarto ir Klaaso Jano Huntelaaro nepasitenkinimas trenerio Berto van Marwijko sprendimu juos laikyti ant suolo.

Privalai susitaikyti su savo vaidmeniu komandoje arba vykti namo, – teigė A.Robbenas.

„Nieko keisto, kad nepatekęs į startinę sudėtį žaidėjas yra piktas. Ir jis turi tokią teisę. Tai normalu. Gali netgi pakalbėti apie tai su treneriu asmeniškai. Tačiau, kai tik rungtynės prasideda, turi tai nustumti į šalį ir palaikyti komandą. Privalai susitaikyti su savo vaidmeniu komandoje arba vykti namo, nes žaidėjai, kurie ir toliau reiškia savo priešiškumą, ardo komandą“, – tęsė A.Robbenas.

Vidaus nesutarimų draskomi olandai per pirmus du mačus mirtininkų grupėje (B) nesurinko nė taško. Nepaisant to, oranžiniai išsaugo teorinį šansą patekti į „Euro 2012“ ketvirtfinalį ir A.Robbenas ragina jį išnaudoti.

„Aš tikiu, kad Vokietija laimės. Dalis žaidėjų man taip sakė, – prisipažino Miuncheno „Bayern“ klubo saugas. – Mums svarbu pamiršti visus nesutarimus ir išvien kautis dėl paskutinės galimybės.“

Oranžiniai (0 tšk.) į ketvirtfinalį patektų tik sekmadienį bent dviejų įvarčių persvara nugalėję portugalus (3 tšk.) ir sulaukę vokiečių (6 tšk.) paslaugos – pergalės prieš danus (3 tšk.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius